Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:54:30

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.10.2020   16:32Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 18 жовтня до 8:00 19 жовтня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 4 пожежі та 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій  1 особа постраждала.

Хід ліквідації аварійної ситуації на мережах електропостачання:

Силами АТ «Чернігівобленерго» станом на 06 год. 19 жовтня електропостачання, яке було пошкоджене 17 жовтня внаслідок ускладнення погодних умов, було відновлено в повному обсязі.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В с. Локнисте Менського району по вул. Садовій  о 23 год. 40 хв. 17 жовтня водій мотоцикла "Spark SP 125" здійснив наїзд на пішохода. В результаті ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження.

Пожежі – 4:

пожежі в житловому секторі – 3:

- в  с. Великий Дирчин  Городнянського району по  вул. Центральній, 14  о 07 год. 18 жовтня сталася пожежа неекплуатуємого житлового будинку (4х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни на площі 20 кв. м. Власник, причина пожежі та збиток встановлюються.

- в  м. Остер  Козелецького району в господарстві по вул. Лісовій, 2 о 19 год. 10 хв. 18 жовтня сталася пожежа житлового будинку (5х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено перекриття на площі 2 кв. м, пошкоджено майно. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в смт Куликівка в господарстві по вул. Амосова, 46 о 19 год. 54 хв. 18 жовтня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни та стелю. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

пожежі сухої трави та сміття – 1:

- в м. Чернігові по вул. Героїв Чорнобиля біля будинку №4А о 20 год. 58 хв. 18 жовтня на прибудинковій території сталася пожежа сміття в сміттєзбірнику на площі 0,0004 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Виявлення  боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

На березі річки Остер біля с. Фастівці  Бахмацького району  о 17 год. 20 хв. 18 жовтня було виявлено артилерійський снаряд калібру 45 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 19 жовтня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 18 жовтня до 20 години 19 жовтня очікується хмарна погода з проясненнями,  без істотних опадів. Вітер західний  7-12 м/с. Температура вночі  2-7º тепла,  вдень 6-11º тепла.  
 По м. Чернігову  Температура вночі  4-6º тепла,  вдень 8-10º тепла.  

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.