Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:36:51

Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито порушників із червонокнижним йоржем носарем

09.10.2020   12:43Агенцiя

Восьмого жовтня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками екологічної інспекції Чернігівщини на водоймах Новгород - Сіверського району викрито порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Лісконоги двоє мешканців Сумської області рибалили за допомогою вудок та добули на двох 9 екз. червонокнижного йоржа носаря, загальною вагою 0,5 кг.  Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 1 485 грн.

На порушників складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 90 КУпАП, які будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на громадян від 340 до 510 грн і на посадових осіб - від 510 до 850 грн з конфіскацією незаконно добутого. Рибу вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

Йорж носар у 2009 році був занесений до Червоної книги України, Європейського червоного списку, МСОП, як зникаючий вид, вилов якого заборонений.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 № 1030 визначений розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України. Так, за один екземпляр виловленого йоржа носаря розмір компенсації складає 165 грн.

Більше про йоржа носаря можна дізнатися за посиланням.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.