Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:53:00

Українські парламентарі побували на ділянці Чернігівського прикордонного загону

08.10.2020   12:58Агенцiя

7 жовтня депутати парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки з робочою поїздкою побували на державному кордоні.

На ділянці Чернігівського загону народним депутатам продемонстрували стан охорони державного кордону. Зокрема акцентувалася увага на важливості облаштування прикордонної інфраструктури.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, зауважив, що виїзд Комітету нацбезпеки на державний кордон дає можливість безпосередньо на місці ознайомитися з роботою охоронців кордону.

«Результатом цієї роботи стане розуміння потреб, проблем прикордонного відомства України. І я впевнений, що в подальшому це допоможе вирішити всі питання, які підуть на користь охорони державного кордону», - сказав він.

Очільник прикордонного відомства підкреслив, що депутатам для порівняння буде запропоновано виїхати на кордон з Росією, де активно ведеться відповідне інженерно-технічне облаштування.

Зі свого боку голова парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич зазначив, що дуже важливо напрацювати механізми, аби кордон був надійно захищений.

«Ми завітали на кордон з моніторинговою місією, адже кордон у нас один і є питання, які потребують вирішення. Перед поїздкою ми виділили три головні питання: це імплементація закону щодо передачі прикордонникам 50-метрової смуги вздовж кордону для облаштування інженерних споруд, безпосередньо інженерне і технічне забезпечення контролю на кордоні, а також облаштування пунктів пропуску», - наголосив голова Комітету.

Він додав, що для покращення роботи і сервісу пунктів пропуску і КПВВ їх необхідно передати в місцеві громади. Окремо нардеп наголосив на необхідності забезпечення обладнанням, зокрема сканерами для перевірки транспортних засобів, аби унеможливити приховування в них контрабандних товарів.

Участь в роботі також взяв народний депутат України Павло Сушко, який є членом колегії ДПСУ. Він зазначив, що інженерне облаштування кордону це один із перших пріоритетів в системі охорони кордону.

«Наше завдання, яке ми ставили перед собою, показати колегам з Комітету нацбезпеки проблематику інженерного облаштування. Оскільки для цього необхідне належне фінансування. Важливим було і питання взаємодії між правоохоронними органами на кордоні», - сказав він. Окремо народний депутат наголосив і на важливості мотивації прикордонників, серед якої гідний рівень грошового забезпечення.

У процесі роботи представники Комітету ВРУ побували в пункті пропуску «Нові Яриловичі», де ознайомилися з порядком оформлення громадян, здійсненням прикордонного та митного контролю, порядком дій у разі ускладнення обстановки. Також вони побували в залізничному пункті пропуску «Горностаївка» та місцевому «Добрянка».

Народний депутат Юрій Здебський зазначив, що досить часто на кордоні намагаються економити, але це питання вони намагаються виправити.

«Зараз йде процес створення комплексної програми щодо інженерного обладнання державного кордону. Це велика програма, яка дасть можливість якісно залучати відповідні інвестиції, виділяти кошти на конкретні заходи інженерного облаштування кордону, які дадуть суттєві, якісні результати щодо охорони кордону», - сказав він. Народний депутат додав, що їх Комітет детально вивчає ситуацію і постійно моніторить ситуацію з облаштуванням кордону.

Представник Комітету Сергій Рахманін відмітив, що в системі безпеки, існують проблеми, які стосуються охорони кордону, і ці проблеми вирішуються не так швидко, як би хотілося. «По-перше, це питання належного фінансування Держприкордонслужби. Кошти, які скеровуються на потреби прикордонників є замалими. Інше стосується технічного оснащення прикордонних загонів, підрозділів – воно має бути кращим ніж є, адже проблема пов’язана в наявності сучасних необхідних технічних засобів», - сказав він.        

Народні депутати України зазначали, що отримана під час робочої поїздки інформація буде узагальнена, а на її основі сформують пропозиції, які допоможуть практичному вирішенню відповідної проблематики.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини