Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:09:29

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

08.10.2020   08:40Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 7 жовтня до 8:00 8 жовтня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 4 дорожньо-транспортні пригоди та 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 4 особи  постраждали.


Дорожньо-транспортні пригоди – 4:

- в м. Чернігові по вул. Генерала Пухова біля буд. №140 07 год. 51 хв. 07 жовтня водій легкового автомобіля здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода (дівчину), яка перетинала проїжджу частину дороги у невстановленому місці. Внаслідок пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження та каретою екстреної медичної допомоги була доставлена до Чернігівської обласної дитячої лікарні;

- в м. Чернігові по вул. Івана Мазепи біля перехрестя з вулицею  Любецька о 10 год. 50 хв.  07 жовтня водій автомобіля марки "ЗАЗ 110307-42" здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода (дівчину), яка перетинала проїжджу частину дороги в межах регульованого пішохідного переходу. Внаслідок пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження та каретою екстреної медичної допомоги була доставлена до Чернігівської обласної дитячої лікарні, госпіталізації не потребує;

- на трасі Н-28 між селами Смичин та  Дібрівне  Городнянського району  о 15 год. 55 хв. 07 жовтня водій автомобіля марки "Renault trafik", громадянин Республіки Сербія, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив лобове зіткнення з вантажним автомобілем "МАN" (державна реєстрація Румунії) під керування  громадянина Республіки Молдова. Внаслідок пригоди водій автомобіля "Renault trafik" отримав травми та був доставлений до реанімаційного відділення КНП «Городнянська центральна районна лікарня»;

- в м. Ніжині по вулиці Овдіївській біля будинку № 98 о 21 год. 04 хв.  07 жовтня водій автомобіля "ВАЗ 21065" здійснив наїзд на чоловіка, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, лежав на проїжджій частині дороги. Внаслідок пригоди останній отримав ушкодження та був госпіталізований до травматологічного відділення КНП «Ніжинська центральна міська лікарня».


Пожежі – 4:

пожежі в житловому секторі –2 :

 - в с. Велика Доч Борзнянського району в господарстві по вул. Робітничій, 9А о 09 год. 44 хв. 07 жовтня сталася пожежа господарчої будівлі (9х18 м, стіни піноблочні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, 8,6 т грубих кормів, пошкоджено стіни. Причина - порушення правил монтажу електроустановок та  електромереж;

  - в с. Хрещате Козелецького  району  в господарстві  по провулку Луговому, 7 о 10 год. 32 хв. 07 жовтня сталася пожежа житлового будинку (6х9 м, стіни цегляні, покрівля металева) та літньої кухні (4х5 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено перекриття житлового будинку на площі 25 кв. м покрівлю та перекриття літньої кухні на всій площі, пошкоджено стіни та майно. Причина - необережне поводження з вогнем матері господарки, 1954 року народження, яка загинула під час пожежі.

пожежі сухої трави  –2 :

  - біля с. Верескуни Ічнянського  району  о 13 год. 48 хв. 07 жовтня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 8 га;

  - в с. Тиниця Бахмацького району  по вул. Береговій,5 о 14 год. 55 хв. 07 жовтня на відкритій території  сталася пожежа сухої трави на площі 0,9 га. Внаслідок пожежі пошкоджено покрівлю безгосподарчої будівлі на площі 2 кв.м (3х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна).

Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Збитку не завдано.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 09-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 09 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 07 жовтня 20 години 8 жовтня очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий короткочасний дощ, вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 09-14º, вдень 16-21º тепла.
По м. Чернігову температура вночі 12-14º, вдень 18-20º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.