Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:35:16

Держпродспоживслужба з початку року підтвердила впровадження системи НАССР у майже 400 операторів ринку

30.09.2020   11:42Агенцiя

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області постійно контролюють процес запровадження на виробничих потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), і дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу.

На сьогодні результати державного нагляду свідчать, що систему HACCP впровадили 394 оператори ринку області, в тому числі  понад півтори сотні освітніх закладів, 39 виробників тваринної і 15 -  рослинної продукції, а також 186 інших операторів ринку.

Операторам ринку, де не впроваджено систему HACCP, державні інспектори Держпродспоживслужби виносять приписи з термінами виконання 3-5 місяців.

Із бюджетів районних державних адміністрацій, міських, районних рад та об’єднаних територіальних громад виділено близько 760 тисяч гривень для проведення лабораторних досліджень сировини і продуктів харчування.

Слід нагадати, що відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють. Крім того, вони зобов’язані розробляти, вводити в дію і застосовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи НАССР тих осіб, що відповідають за ці процедури під час виробництва та обігу харчових продуктів.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.