Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:53:59

Питання щодо фінансування закладів охорони здоров’я на контролі обласної ради

23.09.2020   11:11Агенцiя

22 вересня заступник голови обласної ради Арсен Дідур разом із заступником голови облдержадміністрації Олександром Савченком провів нараду стосовно використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів в системі охорони здоров'я Чернігівської області в 2020 році.

У засіданні взяли участь депутат обласної ради Сергій Сергієнко, начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш та його заступник Алла Здор, начальник аналітичного відділу Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Юлія Кукуюк.

Про ситуацію щодо фінансування окремих закладів охорони здоров'я Чернігівщини та виплати заробітної плати працівникам поінформував голова обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я України Павло Потапко. До обговорення долучилися очільники «Чернігівського обласного центру медико-соціальної експертизи», «Чернігівського обласного центру крові», «Чернігівського обласного бюро судово-медичної експертизи», «Чернігівського обласного патологоанатомічного бюро». Виступаючі розповіли про нестачу і плинність кадрів та дефіцит коштів для виплати заробітної плати до кінця поточного року.

Загалом в області функціонує 82 комунальні медичні заклади, фінансування яких до 1 квітня поточного року здійснювалося за рахунок державної медичної субвенції. Із введенням у дію другого етапу медичної реформи джерела фінансування установ охорони здоров'я змінені. Замість медичної субвенції частина закладів отримують кошти від Національної служби здоров'я України за прямими договорами про медичне обслуговування населення, а інша частина – субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я. Відповідно до постанови КМУ № 250 субвенція може бути спрямована на оплату поточних видатків закладів у системі охорони здоров'я, зокрема будинку дитини, бюро судово-медичної експертизи, центрів крові, та медико-соціальної експертизи, бази спеціального медичного постачання; фінансове забезпечення діяльності, пов'язаної з проведенням судово-психіатричної експертизи; оплату поточних видатків патолого-анатомічних бюро та інші заходи.

Граничний розмір коштів, що відповідно до урядової постанови був направлений для фінансового утримання закладів охорони здоров'я Чернігівської області, перелік яких визначений Бюджетним кодексом, становив 43507,8 тис гривень.

Через низку причин і, зокрема, підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 вересня поточного року виникла нестача коштів, і на сьогодні уже обраховується заборгованість із заробітної плати. На звернення управління охорони здоров'я облдержадміністрації до МОЗ України та Прем'єр-міністра України з питаннями про забезпечення видатків та збільшення обсягів субвенції рекомендовано вишукувати власні ресурси, в тому числі шляхом упорядкування мережі закладів охорони здоров'я та здійснення дофінансування з місцевих бюджетів. Однак, за словами начальника аналітичного відділу Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Юлії Кукуюк, в обласному бюджеті на даний час не має резервів, а підставою для уточнення головного фінансового документу області є перевиконання власних доходів більше ніж на 5 відсотків, а станом на 1 вересня є лише 101,2 відсотка.

Тому за результатами засідання було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України стосовно дефіциту субвенції.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини