Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:02:55

Прилучани відзначають 77-у річницю визволення рідного міста від нацистських окупантів

18.09.2020   12:54Агенцiя

18 вересня - День звільнення нашого рідного міста від нацистських окупантів. Щороку в цей визначний день прилучани йдуть до меморіалу-скверу Вічної Слави, щоб схилити голову та вшанувати пам'ять воїнів, які віддали своє життя заради миру.

На урочистостях у сквері Вічної Слави з нагоди відзначення 77-ї річниці визволення міста від нацистських окупантів до Вічного Вогню поклали квіти керівництво міста, депутати міської ради, керівники установ та закладів, представники педагогічних, учнівських колективів, релігійні конфесії, громадськість та ветерани міста.
 
До почесних гостей звернулася міський голова Ольга Попенко з побажаннями здоров'я, миру, довгих років життя, затишку в родинах, наснаги та оптимізму.

Наголосила, що прилуцька земля пам’ятає всіх, хто захищав нашу землю від нацистських окупантів, і пишається героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність на сході держави.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Прилуцької міської організації ветеранів України Анатолій Лісовецький з побажаннями здоров'я та довгих років життя.

Ушановуючи пам'ять визволителів, Анатолій Омелянович згадував тих, хто виборював мир на фронтах та в тилу, хто віддав власне життя на партизанській стежині.

За період Другої Світової війни на фронтах, у партизанських загонах і в підпіллі близько 18 тисяч жителів Прилук захищали свою Батьківщину, з них загинули – 14619. У Плискунівці розстріляно 1290 чоловік, на території колишнього іподрому розстріляно близько 6000 мирних жителів м. Прилук і району, з них 3 750 дітей віком до 12 років. При звільненні міста загинуло 164 чоловіки.

З кожним роком тих, хто в далекому 1945-му приніс мир та Перемогу, усе менше. Вони невмолимо йдуть у вічність.

Пам’ятаймо їх подвих, пишаймося ними й будьмо достойними їх пам’яті.

Офіційна делегація посадовців та ветеранів міста вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до всіх меморіалів і пам’ятних знаків учасникам Другої Світової війни.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини