Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:35:09

У Чернігові один клас ЗНЗ №3 переведений на дистанційне навчання

17.09.2020   16:33Агенцiя

17 вересня під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради обговорили низку окремих питань життєдіяльності міста, одне з яких стосувалося стану захворюваності на COVID-19.

За словами чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, вчора ввечері стало відомо, що один учень 10-го класу загальноосвітньої школи №3 захворів на коронавірусну інфекцію. У цьому класі навчається загалом 31 учень. Відсьогодні всі вони відправлені на самоізоляцію і переведені на дистанційну форму навчання.

- Зараз ми зобов’язані встановити коло контактних осіб. Відповідно і вчителі попадають у коло контактних. Загальна кількість вчителів у цій школі – 96, з них: 28 вже зараз знаходяться на лікарняному через різні захворювання, 3 з яких - у інфекційному відділенні саме з COVID-19, - повідомив він.

Міський голова також додав, що у даному 10-му класі загалом викладає 18 вчителів, з них: 7 – на лікарняному, включаючи один підтверджений випадок COVID-19, та ще два, по яким очікуються результати тестування на наявність цієї хвороби.

Тобто, якщо виокремити 24 вчителя початкових класів, наразі для навчання учнів старшого віку у школі із загальної кількості залишається тільки 44 вчителя.

- Такій кількості вчителів дуже важко забезпечити навчальний процес у звичайному режимі, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура зазначив, що вчора були проведені консультації з освітянами з інших областей, де вже багато класів відправлені на самоізоляцію. Наразі тільки один клас третьої школи працює дистанційно, всі інші діти навчаються у звичайному режимі. Вчителі, які приходять на роботу, знаходяться під наглядом медичного працівника, а також дотримуються всіх рекомендованих заходів безпеки. Якщо позитивні випадки будуть і надалі підтверджуватися, то карантинні заходи тоді будуть посилюватися. Станом на зараз ситуація контрольована, і надалі рішення прийматимуться по ситуації.

- За подібних обставин ми просто фізично будемо змушені переходити на дистанційну форму навчання в окремих освітніх закладах. Зараз ми попереджаємо батьків про це. У нас вже є приклад третьої школи, де майже половина вчителів хворіють. Я ще раз прошу всіх чернігівців дотримуватися карантинних заходів. Хвороба реально проходить дуже важко, хворіють і молоді люди, і спортсмени. Хвороба виснажує навіть фізично здорових людей,- підкреслив міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.