Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:46:41

Поліцейські вилучили наркотиків на понад мільйон гривень

17.09.2020   08:30Агенцiя

Чоловік обладнав теплиці на подвір’ї та у кімнаті будинку, у яких вирощував нарковмісні рослини. Окрім цього, в його домоволодінні правоохоронці виявили та вилучили екстазі, амфетамін, канабіс і незареєстровану рушницю.

Зловмисника затримали працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Чернігівській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю (ДБН) спільно зі слідчими Куликівського відділення поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Під час санкціонованого обшуку в будинку та прибудинкових спорудах  правоохоронці виявили 20 кг висушених рослин коноплі, 10 кг подрібненої речовини рослинного походження, схожої на марихуану, понад 50 пігулок екстазі,  близько 60 грамів порошкоподібної речовини білого кольору, схожої на амфетамін, пів літра екстракту канабісу, 15 кг насіння коноплі, а також незареєстровану  гладкоствольну рушницю та патрони до неї.  

Крім того, поліцейські виявили, що правопорушник облаштував під міні-теплицю одну з житлових кімнат домоволодіння та вирощував в ній нарковмісні  рослини. Приміщення було оснащене вентиляцією, штучним освітленням, лампами обігріву та іншими устаткуваннями.

Також на території присадибної ділянки оперативники виявили близько 70 рослини коноплі елітного сорту та понад 30 рослин коноплі у спеціально обладнаній теплиці.  

Всі виявлені речові докази вилучено та направлено на проведення експертного дослідження. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотичних засобів перевищує мільйон гривень.

Відомості за вказаним фактом  внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини