Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:45:02

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

15.09.2020   10:17Агенцiя

14 вересня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради прозвітували про проведену роботу за минулий тиждень та завдання на наступний тиждень.

Представник Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Максим Терещенко доповів про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста протягом минулого тижня. Також Максим Терещенко зазначив, що на 2 тижні в місті встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, це означає, що додаються більш жорсткі карантинні обмеження. За порушення карантинних вимог будуть застосовуватися штрафи. Законодавством визначено спеціальну статтю - стаття 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей», яка дає змогу визначеному колу об’єктів, в тому числі поліцейським, складати адмінпротоколи відносно порушників карантину, які потім розглядаються судом. Від початку дії карантину Ніжинським відділом поліції складено 40 таких протоколів.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав інформацію про хворих, які перебувають в міськлікарні. Станом на ранок 14.09.2020 р. в лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 195 пацієнтів. В провізорному відділенні № 1 перебувають 36 пацієнтів, з них: 24 пацієнти – з діагнозом пневмонія, 12 – з діагнозом COVID-19. В провізорному відділенні № 2 перебуває 36 пацієнтів: 23 – з пневмонією та 13 – з діагнозом COVID-19. В інфекційному відділенні на лікуванні перебуває 29 пацієнтів. Всього по лікарні 54 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 та 47 випадків захворювань на пневмонію (обстежені на ПЛР-тестування).

За минулу добу у Ніжинську міську лікарню в провізорне відділення № 1 поступив пацієнт з підозрою на COVID-19. Чоловіку 80 років. Загальний стан пацієнта був критичний, лікарі протягом 4 годин боролися за його життя, але, на жаль, цей клінічний випадок закінчився летально. До того як потрапити у лікарню, чоловік 6 днів лікувався амбулаторно вдома. ПЛР-тестування йому не робили, тому зараз діагноз - це підозра на COVID-19 з двобічною полісегментарною пневмонією вкрай важкого перебігу і тотальне ураження легень.

На даний час терапевтичне відділення, офтальмологічне відділення з лор-ліжками, кардіологічне та дитяче відділення мобілізовані на роботу із пацієнтами, хворими на COVID-19 та пневмонію. Наразі заклад приймає на стаціонарне лікування лише пацієнтів в екстреному та невідкладних станах.

Олександр Михайлович поінформував, що в зв’язку з введенням міста до «червоної» карантинної зони та припинення роботи пасажирського транспорту, працівників лікарні на роботу та додому доставляє перевізник, з яким попередньо були укладені угоди.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що станом на ранок 14.09.20 р. в режимі самоізоляції у місті перебуває 133 особи, які захворіли на COVID-19. З них: 41 пацієнт – з діагнозом пневмонія, 32 особи – серед контактних осіб, та 60 осіб, у яких з’явилися клінічні прояви. В штатному режимі працює мобільна бригада. На минулому тижні мобільною бригадою підприємства проведено збір біологічних зразків для проведення 294 аналізів на ПЛР.

Медичний директор комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський пологовий будинок» Олена Лебідь повідомила, що минулого тижня жінок з підозрою на COVID-19 до закладу госпіталізовано не було. За період з 07 по 13 вересня 2020 року в ніжинському пологовому будинку народилося 6 дівчаток та 8 хлопчиків. Питання щодо підвезення медичного персоналу до місця роботи та додому в даному медичному закладі також вирішено.

Анатолій Лінник висловив свою позицію щодо застосування значних обмежень по веденню діяльності на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. У суботу по даному актуальному питанню був проведений брифінг міського голови, на якому були надані роз’яснення про особливості даних обмежень. Анатолій Валерійович зазначив, що особисто не підтримує обмеження, коли зупиняється робота на половині підприємств міста, напрямок роботи яких потрапив під заборону. Людям потрібно жити та заробляти гроші. Попередні карантинні обмеження, які вводилися в квітні та травні, нанесли значні збитки підприємцям, призвели до значного недонадходження коштів до міського бюджету - сплати місцевих податків та зборів. Тож на найближчій сесії міської ради буде розглядатися звернення до Кабінету Міністрів України щодо перегляду умов перебування в «червоній» зоні, а саме обмежень, які вплинули на роботу суб’єктів господарювання . Адже зупинка роботи в деяких напрямках має значні наслідки для Ніжина. Щоб уникнути наслідків та соціального напруження, а також не зупиняти діяльність суб’єктів  господарювання міста, необхідно відстоювати свою позицію. Також потрібен дієвий контроль по виконанню всіх карантинних обмежень, вимог та рекомендацій головного санітарного лікаря України, при виконанні яких Ніжин не потрапив би до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки. Відсутність контролю та покарання за порушення карантинних обмежень призвели до таких наслідків. Анатолій Валерійович наголосив: «Краще посилити контроль і відповідальність за порушення карантинних обмежень, аніж зупиняти важливі галузі економіки. Економіка повинна працювати, тому що від неї теж залежить спроможність нашої боротьби з коронавірусом!».    

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини