Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:48:09

Голова ОДА Андрій Прокопенко провів нараду щодо актуальних питань життєдіяльності області

14.09.2020   16:27Агенцiя

14 вересня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів нараду з керівниками управлінь та департаментів облдержадміністрації, в ході якої обговорили основні питання життєдіяльності області.

Перше питання - фінансові ресурси. Станом на 11 вересня перевиконання по місцевих бюджетах складає 6,2 %, у т.ч. по обласному майже 7%.
- В цілому ситуація стабільна, - повідомив Андрій Прокопенко. - Є проблеми по декільком місцевим бюджетам.

Голова ОДА зазначив, що Департамент фінансів розпочинає зведення балансів по медичній сфері і загальний по місцевим бюджетам. Відомство вже отримало від Мінфіну частину контрольних цифр по бюджету 2021 року.

Наступним питанням розглянули стан виконання проєктів.
- В області продовжується реалізація проєктів за кошти ДФРР. Від розпорядників надійшло 61,5 млн грн, використано - 42,4 млн грн. Приріст за тиждень склав 1,6 млн грн. – поінформував очільник області.

Далі проаналізували надходження та використання субвенції із держбюджету на соціально-економічний розвиток територій. Із залишків минулих років використано 23,4 млн грн. Приріст за тиждень - 2,2 млн грн. З 14 проєктів, вартість яких перевищує 1 млн грн, освоєння коштів розпочали по 11-ти.

У 2020 році на рахунки замовників надійшло 26,4 млн грн коштів субвенції, касові видатки – 2 млн грн. Освоєння коштів розпочали по 5 проєктах. По 27-ми вже завершені або оголошені тендерні процедури. По 11 укладені договори.
- В рамках співпраці з державною установою UkraineInvest відпрацьовуємо план пілотного проекту по залученню інвестицій. Практично завершили формування стратегічних цілей та пріоритетів на 2021-2027 роки згідно з державною стратегії регіонального розвитку. Продовжуємо роботу над іншими програмами, спрямованими на розвиток бізнесу, АПК та інших галузей, -  зазначив Андрій Прокопенко.

Крім того, обговорили ситуацію у галузі сільського господарства.
- В області триває комплекс польових робіт, посів озимого ріпака, а також озимих колосових культур. З 16 вересня розпочинається друга хвиля пілотного проєкту щодо створення державного аграрного реєстру. Від Чернігівщини учасниками стали Кіптівська та Іванівська громади, - розповів керівник.

Серед найбільш актуальних  питань - відновлення доріг. За інформацією Управління капітального будівництва ОДА, з 29 об’єктів комунальної власності 19 завершено, 10 – в роботі. Місцеві автошляхи: на 16 ведуться роботи на завершальній стадії, 1 вже завершена, 2 на розгляді в АМКУ. На цьому тижні в експлуатацію введуть ще 4 автодороги.

В області триває активна підготовка до опалювального сезону. За інформацією Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та ЖКГ, рівень готовності паливно-енергетичного комплексу - 80%.

На сьогоднішній день заборгованість за спожитий природний газ теплопостачальними підприємствами області становить 519 млн грн. З початку року борг зменшився на 45 млн грн. Борг тепловиків за розподіл природного газу - 15 млн грн, за спожиту електроенергію 2,5 млн і за розподіл електрики – 1,5 млн.

АТ «Облтеплокомуненерго» виконує законодавчі вимоги перед «Нафтогазом» щодо укладання договорів, отже проблем із лімітами газу на опалювальний сезон не має.

Загалом рівень оплати за житлово-комунальні послуги зріс на 1% і становить 98%.

В ході наради вчергове підняли тему безпеки життєдіяльності. Останнім часом на Чернігівщині спостерігається значна загроза виникнення пожеж різного характеру. Це і побутові пожежі, і загоряння трави, сміття, торфу.

Також було анонсовано проведення державних стратегічних навчань на території області. Вони стартують на цьому тижні.
- Буде розгорнуто декілька військових підрозділів, основні напрямки – посилення кордону і ведення розвідки. Сьогодні розпочали тестування військовозобов’язаних на коронавірус, - повідомив Андрій Прокопенко.

Ще одне важливе питання - стан захворюваності на COVID-19.

На нараді озвучили наступну статистику: з 2802 жителів області, у яких був підтверджений діагноз COVID-19, 216 перебувають на стаціонарному лікуванні у медзакладах, 1259 лікуються амбулаторно. 60 шкіл (14080 учнів) і 5 профтех закладів, що входять у «червону» зону переведені на дистанційне навчання.
- З огляду на сплеск захворюваності рекомендуємо місцевим органам влади відтермінувати або перенести всі святкові заходи, - наголосив Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини