Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:44:52

Ніжин: відбулось засідання виконавчого комітету

11.09.2020   10:36Агенцiя

10 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено 17 проектів рішень:

1.Про відзначення з нагоди Дня машинобудівника.

2.Про встановлення меморіальної дошки на будівлі за адресою м. Ніжин, вул. Гоголя, буд. № 15.

3. Про погодження розміру щомісячної плати за навчання учнів в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах м. Ніжина.

4.Про відзначення з нагоди Дня рятівника.

5.Про надання одноразової матеріальної допомоги.

6.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

7.Про фінансування заходів міської Програми реалізації громадського бюджету (бюджет участі) міста Ніжина на 2017-2021 роки.

8.Про фінансування заходів міської цільової програми заходів з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, здійснення представницьких та інших заходів на 2020 рік, затвердженої рішенням Ніжинської міської ради 24 грудня 2019 р. № 7-65/ 2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2020 рік».

9. Про організацію та проведення на території Ніжинської об’єднаної територіальної громади чергового призову на строкову військову службу громадян України у жовтні – грудні 2020року.

10.Про проведення у 2021 році приписки громадян 2004 року народження до призовної дільниці Ніжинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

11.Про доповнення додатків1, 2, 4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 27.08.2020 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти бюджету Ніжинської міської ОТГ у 2020-2021 н.р.

12.Про фінансування додатків, пов’язаних з придбанням питної води.

13.Про затвердження умов продажу нежитлової будівлі «лазня», що розташована за адресою: м. Ніжин, вул. Козача, будинок 3.

14.Про завершення приватизації нежитлової будівлі, що розташована за адресою: Чернігівська область, місто Ніжин вулиця Успенська, будинок 8.

15.Про завершення приватизації нежитлової будівлі, що розташована за адресою: Чернігівська область, місто Ніжин вулиця Московська, будинок 20а.

16.Про завершення приватизації нежитлової будівлі, що розташована за адресою: Чернігівська область, місто Ніжин вулиця Гоголя, будинок 13а/4.

17.Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині.

Всі рішення прийнято.

Члени виконавчого комітету підтримали рішення «Про доповнення додатків 1, 2, 4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 27.08.2020 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти бюджету Ніжинської міської ОТГ у 2020-2021 н.р.». Згідно документів, поданих закладами загальної середньої освіти, за кошти бюджету Ніжинської міської ОТГ додатково будуть харчуватися 58 учнів з категорійних родин. Анатолій Лінник зауважив, що за останні 3 роки якість харчування школярів значно покращилась. Управління освіти та комунальне торгівельно-виробниче підприємство «Школяр» завжди реагують на побажання батьків та тісно з ними співпрацюють. Також міська рада завжди стовідсотково підтримує забезпечення необхідних потреб, які стосуються учнів шкіл, зокрема якості їх харчування.

Прийнято рішення «Про встановлення меморіальної дошки на будівлі за адресою м. Ніжин, вул. Гоголя, буд. № 15». У Ніжині на вулиці Гоголя з'явиться нова меморіальна дошка, присвячена видатній ніжинській діячці земської медицини Кашпровській Марії Миколаївні. Меморіальну дошку планують встановити на фасаді школи №7.

Анатолій Лінник надав роз’яснення щодо стану захворювання на COVID- 19 на території Ніжинської міської ОТГ. Анатолій Валерійович наголосив, що ситуація з COVID-19 у місті залишається складною. Поточна щоденна інформація про хворих на пневмонію та COVID-19, які перебувають в Ніжинській міській Лікарні та на амбулаторному лікуванні знаходиться на офіційному веб-сайті Ніжинської ради: https://nizhynrada.gov.ua/nmr/informaciya-shchodo-profilaktiki-infikuvannya-ta-poshirennya-koronavirusu-na-teritoriji-nizhinskoji-miskoji-otg.

В міський лікарні перебуває дуже багато хворих на COVID-19, є пацієнти у важкому стані. Анатолій Лінник вкотре наголосив на дотриманні простих, зрозумілих правил: масковий режим, соціальна дистанція, дезінфекція. Дані дії зможуть зупинити темпи приросту кількості хворих. Анатолій Валерійович подякував за роботу керівництву лікарні та кожному медику, який працює в цей складний час. Адже навантаження на медичних працівників - значне. Тож всім потрібно усвідомити та відповідально відноситись не тільки до свого життя та здоров'я, а й до життя та здоров'я оточуючих.  

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко поінформував, що у зв’язку з посиленням карантинних обмежень прийнято рішення скасувати загальноміські заходи до Дня визволення міста, а також проведення фестивалю «Його величність ніжинський огірок». Також в зв’язку з напруженою ситуацією обговорюється формат проведення Покровського ярмарку.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник доповів про особливості дотримання карантинних обмежень населенням в умовах «помаранчевої» зони. З 07 вересня, набув чинності новий розподіл країни на карантинні зони. Це передбачено рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 3 вересня. Ніжин віднесений до "помаранчевого" рівня епідеміологічної небезпеки, який встановили на 14 днів. Посилилися карантинні обмеження.

Відповідно до постанови Кабміну у "помаранчевій" зоні забороняється:

- проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

- діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

- відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

- проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім: надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями; надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах; проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я;

- приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

- оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території;

- діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. м. приміщення;

– відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та пунктів тимчасового розміщення біженців, крім осіб, які надають правову допомогу особам, які перебувають в таких пунктах;

- перевезення пасажирів автомобільним (крім таксі) та міським електричним транспортом у міському, приміському, міжміському, міжрайонному сполученні у кількості більш як 50% кількості місць для сидіння за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду;

- приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у ТРЦ) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

- діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50% посадкових місць у приміщенні закладу.

З метою забезпечення виконання даних протиепідемічних заходів міським головою Анатолієм Лінником було підписане розпорядження № 235 від 07 вересня 2020 року «Про запровадження посилених протиепідемічних заходів», де визначені відповідальні відділи управлінь та служб виконавчих органів Ніжинської міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини