Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:22:45

Прилуки: проведено чергове засідання Громадської ради

04.09.2020   11:42Агенцiя

3 вересня у сесійній залі міської ради відбулося дев’яте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З першого питання - «Про внесення змін до порядку призначення державної допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям» - проінформувала начальник відділу соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення міської ради Марина Погуляй.

Постановою Кабінету Міністрів України № 632 від 22.07.2020 внесено зміни до порядку призначення державної допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Змінами визначено умови за яких допомога на дітей одиноким матерям не призначається. Згідно пункту 35-2 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, допомога не призначається, зокрема, якщо у складі сім’ї є працездатні особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи, та не працювали, не проходили військової служби, не провадили підприємницької чи професійної незалежної діяльності, не здобували освіти за денною формою, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні або як такі, що шукають роботу, сумарно більше ніж три місяці протягом періоду, за який враховуються доходи (крім випадків, передбачених в абзацах десятому - чотирнадцятому цього пункту).

Посадовець звернула увагу, що такі одинокі матері мають право в період з липня по грудень звернутися за призначенням на один шестимісячний період державної соціальної допомоги, як малозабезпеченій сім’ї (підпункт 2 пункту 11 Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям).

Начальник відділу по роботі з кадрами міської ради Олег Касьян доповів з питання «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади генерального директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцька міська стоматологічна поліклініка». Члени ГР до конкурсної комісії делегували своїх представників Тищенко Валентину Миколаївну та Нежиборця Володимира Валентиновича.

Про делегування представників Громадської ради до складу журі місцевих мистецьких конкурсів «Місто моє» та «Кольорове місто» доповіла начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан.
Громадська рада до складу журі мистецького літературного он-лайн-конкурсу «Місто моє» делегувала Кірічка Анатолія Дмитровича, а до складу он-лайн-конкурсу дитячого малюнку «Кольорове місто» - Опанасенко Олену Вікторівну.

У ході засідання розглянуті подання від громадських організацій: Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86», заступника голови Івана Волошина; Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль», голови Юрія Буконкіна; Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при УСВА, голови Олега Дем’яненка та голови Володимира Нежиборця ГО «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» з нагоди Дня міста про нагородження Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів їхніх організацій.

Члени Громадської ради ухвалили рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання громадських організацій та до Дня міста нагородити Відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги»:

Від Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86» :

    Легкого Анатолія Володимировича;
    Реброва Олега Олексійовича;
    Васька Олександра Дмитровича.

Від Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» :

    Журавля Миколу Петровича;
    Савченка Василя Андрійовича;
    Шаповала Миколу Григоровича.

Від громадської організації «Ветерани Афганської війни та Учасники бойових дій Прилуччини»:

    Коваленка Олександра Васильовича.

Від Прилуцької міськрайонної спілки ветеранів Афганістану при УСВА:

    Макуху Василя Володимировича.

До речі, на попередньому засіданні Цибенко Сергій Миколайович склав повноваження заступника та вийшов із членів Громадської ради, у зв’язку з його обранням депутатом Сухополов`янської ОТГ. Члени ГР одноголосно обрали заступником Артема Бондаренка, голову громадської організації «Вишиванка».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини