Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:50:39

У Чернігівському філармонійному центрі відремонтували балетну залу

03.09.2020   09:03Агенцiя

Репетиції артистів балету тепер проходять у комфортних та зручних умовах. Адже зала тепер одна з найкращих в Україні. Репетиційні приміщення Чернігівського обласного філармонійного центру - балетну залу та роздягальню - повністю відремонтували. І артисти вже проводять тренування.

Днями заступник голови ОДА Андрій Подорван відвідав філармонійний центр та оглянув, як відремонтовані репетиційні приміщення, а також ознайомився з ходом реставраційних зовнішніх робіт.

Тут повністю відремонтували вентиляційну систему в залі, встановили кондиціонер, замінили електропроводку, відремонтували стелю, підлогу та забезпечили звукоізоляцію стін. Останнє важливо, оскільки в закладі одночасно можуть проводити репетиції декілька колективів і тепер вони не заважатимуть один одному.

Оновили 18 індивідуальних кабінок у роздягальні. Тепер комфортні умови для артистів балету із забезпеченням усіх належних санітарних норм гарантовано впродовж всього року, а не від сезону до сезону, як було раніше. Особливо це актуально з огляду на те, що в балетній студії займаються й чимало вихованців дитячих студій, які працюють при філармонійному центрі.

 - Загальний бюджет витрат на проведення капітального ремонту склав майже 1 млн 150 тис грн. Близько 90% фінансування - це бюджетні кошти. Паралельно з капітальним ремонтом репетиційних приміщень у філармонійному центрі повним ходом продовжуються й реставраційні роботи зовнішнього вигляду будівлі, яку віднесено до пам’яток архітектури місцевого значення, - зазначив Андрій Подорван.

Як вже повідомлялося, в ході реконструкції вже замінено вікна та двері будівлі на сучасні енергозберігаючі. Завершується реставрація фасаду філармонії і розпочнуться роботи по заміні покриття тротуару біля будівлі та ремонт системи водостоку.

 На сьогодні у філармонійному центрі працюють: академічний симфонічний оркестр "Філармонія", академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського, академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди", академічний народний хор, духовий оркестр, капела бандуристів ім. О. Вересая, колектив концертних виконавців та Джаз-Бенд "BissQuit". Загальна кількість працівників понад 400 осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».