Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:30:04

Урочисто відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини

29.08.2020   16:51Агенцiя

28 серпня у селі Тур'я Сновської громади відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

У заході взяли участь голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, Сновський міський голова Олександр Медведьов.

Нове приміщення звели у рамках державної програми «Сільська медицина», на умовах 10% співфінансування з місцевого бюджету. Розпорядником коштів є Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, виконавцем роботів - ТОВ «РЕМБУД КОМ». Вартість об'єкту - 5,2 млн. гривень. Будівельні роботи проводились на умовах співвфінансування. Понад 530 тис. грн. виділено з  міського  бюджету.

З цією визначною подією для Тур’ї Сновської  громади присутніх на святі привітав голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко. Очільник області зазначив, що всього на Чернігівщині будується 22 такі амбулаторії. Сучасно обладнанні, комфортні і затишні, вони мають суттєво покращити умови і якість надання медичних послуг в сільській місцевості.

Міський голова Олександр Медведьов  подякував усім, хто долучився до реалізації такого великого проєкту: обласній  державній адміністрації,  депутатам міської ради, підрядникам  забудови і наголосив, що це перше за останні два десятиліття абсолютно нове будівництво. Хочеться вірити, що це лише початок і подібні проєкти будуть втілюватися в життя в інших селах нашої громади і в усіх галузях її життєдіяльності.
 
Нагадав присутнім, що за умовами програми  сільські амбулаторії будуються в населених пунктах з чисельністю жителів не менше 1 тис. осіб та там, де є лікар. Стара будівля амбулаторії відпрацювала всі можливі терміни. Її було збудовано ще у 1968 році. Технічний стан будівлі вже не відповідав сучасним вимогам надання первинної медичної допомоги. Саме тому було прийнято рішення про будівництво амбулаторії саме в селі  Тур’я. Олександр Олександрович побажав закладу успішної роботи з надання якісних сучасних медичних послуг жителям найближчих сіл.

До вітальних слів долучилась Олена Шарпан, яка  бажала усім не хворіти і звертатися в заклад лише в профілактичних цілях. В.о. старости села Тур’я Тамара Мартиненко дякувала від імені Тур’янської громади усім, хто був причетний до будівництва амбулаторії.

Почесне право перерізати символічну стрічку надали  Андрію Прокопенку, Олександру Медведьову та Олені Шарпан.

А далі всі присутні мали можливість оглянути приміщення закладу, його матеріально-технічне оснащення.
Святковості заходу надав  музичний супровід духового оркестру, професійні ведучі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини