Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:29:00

У вересні стартує осіння пероральна імунізація диких тварин проти сказу за допомогою повітряного транспорту

28.08.2020   09:21Агенцiя

У Чернігівській області із 3 вересня розпочинається планова пероральна імунізація м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків єнотовидних собак) проти сказу.

Сказ - одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, яка вражає центральну нервову систему, з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами  і  завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та безпритульні тварини.

І хоча на Чернігівщині від початку року випадки сказу (в тому числі у дикій фауні) не реєструвались, зокрема і завдяки проведенню постійної профілактичної роботи, загалом епізоотична ситуація в Україні щодо цього небезпечного інфекційного захворювання вимагає вжиття радикальних заходів. Серед них одне з основних місць посідає саме пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

Вакцинація на території Чернігівщини буде здійснюватися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою літаків АН-2.

Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області звертається до жителів регіону із проханням не хвилюватись при вигляді літака, що розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку.  Варто знати, що у такий спосіб відбувається процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин від сказу. Також не слід брати брикети з вакциною до рук і переносити з місця на місце.

Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від  погодних умов до охоплення всієї території області.

УВАГА! Розкидання вакцини буде проводитись літаками  над лісовими та сільськогосподарськими угіддями!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини