Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:27:29

У Чернігівській ОДА обговорили стан виконання проєктів програми "Велике будівництво"

26.08.2020   16:00Агенцiя

25 серпня у Чернігівській ОДА відбулася нарада щодо реалізації програми Президента України «Велике будівництво» в області. Її провів перший заступник голови ОДА Віталій Загайний.

У нараді взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міських рад міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад.

В рамках програми «Велике будівництво» в області реалізуються проєкти з будівництва та капітального ремонту 15 інфраструктурних об’єктів, ремонтуються та відновлюються дороги, а також проводиться модернізація приймальних відділень у дев’яти лікарнях.

Петро Гармаш, начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, розповів про реалізацію проєкту EMERGENCY, в рамках якого відбувається капітальний ремонт приймальних відділень у дев’яти лікарнях. З них у шести розпочалися будівельні роботи, в інших проводяться підготовчі роботи. За темпами виконання лідерами є Новгород-Сіверська районна лікарня та Прилуцька міська лікарня. Днями має підписати угоду з підрядником Бахмацька лікарня.

Віталій Загайний звернув увагу виконавців та учасників проєкту EMERGENCY на важливість дотримання стандартів оформлення приміщень згідно із брендбуком, а також про контроль за термінами виконання будівельних робіт.

Представники громад, на території яких реалізовуються 15 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та спортивних об’єктів доповіли про стан готовності об’єктів. У Носівці, Прилуках та Корюківці школярі підуть до оновлених шкіл. У Бобровиці та Ніжині завершуються капітальні ремонти дитячих садочків. Завершений ремонт у дитячому садочку в селі Черешеньки, що у Коропському районі.

Над проєктом дитячого дошкільного закладу «Сонечко» у Сосниці працює шість бригад будівельників. На сьогодні, близько 65 % робіт виконано, відкриття планується на кінець вересня. Також наприкінці жовтня планують відкрити садочок у Мені, через зміну підрядника роботи були відтерміновані.

Щодо будівництва та реконструкції спортивних об’єктів, то ці проєкти реалізуються відповідно до встановлених термінів або випереджаючи їх.

Учасники наради також обговорили хід виконання дорожніх робіт та їх відповідність встановленим графікам. За словами Богдана Кривенка, начальника Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, виконання робіт понад 50%.

Також під час наради обговорили стан виконання проєктів, які реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. На об’єктах роботи відбуваються згідно з графіками.

– Масштабна програма Президента України «Велике будівництво» в області реалізується відповідно до встановлених термінів. Попри те, що багато вже зроблено, попереду також чимало роботи, – зауважив перший заступник голови Чернігівської ОДА та додав – Як відомо, ця програма продовжиться і в наступному році, тому розбудуємо Чернігівщину разом.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини