Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:26:54

Вода в колодязі біля Антонієвих печер не відповідає нормам безпеки

18.08.2020   14:33Агенцiя

Місто пропонує підвести до архітектурної пам’ятки водопровід.

На жаль, вода в легендарному колодязі біля Антонієвих печер наразі має високе забруднення і для пиття непридатна. Це показали дослідження, проведені лабораторією КП «Чернігівводоканал».

Причина – в наявності вигрібних ям у мешканців мікрорайону, що призвело тут до бактеріологічного забруднення всіх поверхневих вод. Тобто навіть поглиблення цього колодязя, якщо робити його не на якусь екстремальну глибину, проблеми не вирішить.

У той же час, якість води у встановленій за 50 метрів водорозбірній колонці, у яку вона потрапляє з міського водопроводу, відповідає санітарним нормам. Підприємство готове для забезпечення водою відвідувачів музейного комплексу прокласти додатково невеличку ділянку трубопроводу, зробити підключення і встановити ще одну колонку.

Про це проінформував керівник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко 18 травня на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді. Інформація надана у відповідь на звернення одного з депутатів до Чернігівського міського голови щодо можливості розчищення цього колодязя.

Сергій Малявко конкретизував, що у воді з колодязя виявлена як дуже значна кількість патогенних мікроорганізмів, так і перевищення норм по марганцю – а це теж дуже серйозний показник по впливу на здоров’я людини. Тому найбільш прийнятний варіант, на думку фахівців – все-таки встановлення біля Іллінської церкви водорозбірної колонки. Вона може бути сучасною – наприклад, така як біля Катерининської церкви.

У той же час, це заповідник, тобто для прокладання 50 м трубопроводу потрібно буде отримати дозвіл у Міністерстві культури та пройти складну дозвільну процедуру в державному органі архбудконтролю, уточнив на нараді начальник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив направити відповідного листа з висновками щодо якості води та пропозицією рішення в архітектурно-історичний заповідник. А також попросити депутата, від якого надійшло звернення, сприяти у вирішенні питання дозволів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.