Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:27:07

Відбулося нагородження переможців регіонального відбору "Ордену святого Пантелеймона"

14.08.2020   09:16Агенцiя

13 серпня у Чернігівській ОДА вручили дипломи переможцям обласного відбору на нагородження Орденом святого Пантелеймона. Участь у заході взяли голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, народний депутат України Валерій Зуб, члени Чернігівської Регіональної ради «Ордену святого Пантелеймона».

Громадська відзнака започаткована у 2017 році та присуджується людям, небайдужим до чужого болю і проблем, для кого допомога ближньому — спосіб життя, а не просто професійний обов’язок.

З вітальним словом до учасників урочистостей звернувся Андрій Прокопенко та вручив почесні нагороди переможцям.

– Ваш внесок у розвиток медицини в області визнали як колеги – професійні медики, так і ваші пацієнти та громадськість в цілому. Адже на якій би ділянці охорони здоров’я ви не працювали, робите це гідно, професійно, відповідально, — сказав голова ОДА. І додав, що в державі триває реформування системи охорони здоров’я. Андрій Прокопенко зазначив, що один з наймасштабніших проєктів — президентська програма EMERGENCY. За нею не просто буде реконструйовано приймальні відділення в дев’яти лікарнях області, а й оснащено їх сучасним медичним обладнанням вартістю понад 100 мільйонів гривень.

Валерій Зуб у своєму виступі підкреслив важливість цієї нагороди, розповів про конкурсний відбір та умови участі у ньому. Народний депутат подякував членам Регіональної ради за співпрацю та вручив подяки народного депутата України переможцям відбору.

– Обирали для нагородження найповажніших, проте усі подані кандидатури заслуговують цієї нагороди. І це підтвердили люди, які цього року вперше мали змогу запропонувати і підтримати кандидатів, – наголосив Валерій Зуб.

Переможцями обласного відбору громадської відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» стали:

- у номінації «Найкращий лікар» – Олександр Хіняєв, лікар ультразвукової діагностики та лікар-уролог КНП «Носівська центральна районна лікарня імені Ф.Я. Примака»,

- у номінації «Новатор охорони здоров’я» – Василь Шевчик, лікар офтальмолог, засновник та керівник мережі клінік «Мікрохірургія ока Василя Шевчика»

- у номінації «Взірець служіння суспільству» – Наталія Романова, заступниця голови Чернігівської ОДА,

- у номінації «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» – Валентина Хуторненко, директорка ГО «Дитячий благодійний фонд».

Відзнаку для молоді у номінації «За наукові розробки в медицині» отримав Михайло Колотило, лікар-кардіолог поліклінічного відділення КНП «Ніжинська центральна районна лікарня».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини