Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:56:04

Поліція забезпечує в Івківцях охорону порядку та недопущення втрати врожаю

13.08.2020   08:21Агенцiя

Про роль поліції у подоланні конфліктної ситуації в с. Івківці Прилуцького району під час брифінгу у главку розказав журналістам заступник начальника поліції Чернігівщини Євген Гончаров.

За його словами, наразі триває комплекс слідчих дій у кримінальному провадженні, відкритому 5 червня нинішнього року Прилуцькою місцевою прокуратурою. Воно стосується виявленого факту розтрати державних коштів службовими особами Державного підприємства Дослідного господарства «Івківці» Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла Національної Академії аграрних наук України.

Ініціатор провадження вважає, що службові особи підприємства «Івківці» незаконно продали в 2020 році іншому сільгоспвиробникові права незавершеного виробництва сільгоспкультур за ціною формованої собівартості. Таким чином, державі як законному власникові продукції були завдані значні матеріальні збитки. Розслідування провадження доручено Прилуцькому відділові поліції.

Поліція, згідно з ухвалою Прилуцького міськрайонного суду, повинна була вжити вичерпних заходів для недопущення втрати врожаю. А відтак — забезпечила супроводження процесів його збирання, зважування та передачі для зберігання на господарстві «Івківці». Власником цього врожаю була і залишається держава. Поліція виконує функції, передбачені ухвалою Прилуцького міськрайонного суду, а також забезпечує охорону публічного порядку, - підкреслив Євген Гончаров.

Станом на зараз в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) матеріали направлені до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

Його фахівці мають провести аудит діяльності дослідного господарства «Івківці» на предмет дотримання посадовими особами вимог законодавства щодо використання бюджетних коштів, стану і дотримання бухгалтерського обліку і фінансової звітності під час проведення господарських операцій.

Розслідування кримінального провадження триває.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини