Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:54:34

Фахівці Куликівського підрозділу Держпродспоживслужби обстежили мисливські угіддя

07.08.2020   08:40Агенцiя

Перед відкриттям полювання на пернату дичину, яке розпочнеться 8 серпня, фахівці районного управління Держпродспоживслужби провели обстеження розташованих на території району 3 мисливських угідь (Куликівське відділення МРП ЧОО УТМР, ТОВ «Вересоч» і ТОВ «Озерне»), які займають площу 88 тисяч гектарів.

Спеціалісти Держпродспоживслужби звертали увагу на облаштування місць для огляду та розробки туш диких тварин, наявність утилізаційних ям для відходів, що відповідають ветеринарно-санітарним вимогам; санітарних точок для миття і дезінфекції рук та обладнання; дезінфікуючих та миючих засобів, антисептиків, спецодягу в обслуговуючого персоналу; проведення поточної дезінфекції облаштованих місць; наявність необхідної документації, інформаційних стендів; фіксацію випадків загибелі диких тварин.

Також проведена роз’яснювальна робота з обслуговуючим персоналом мисливських угідь щодо попередження виникнення випадків та запобігання спалахів захворюваності диких тварин, особливо на сказ, АЧС, трихінельоз та інші інфекційні хвороби, які несуть загрозу для тварин і людей. При цьому особливий акцент був зроблений на обов’язковому щепленні мисливських собак проти сказу.

Нагадаємо: сезон полювання на пернату дичину (качок, лиску, куликів, голубів, перепілок, куріпку сіру) триватиме від 8 серпня до 29 листопада 2020 року згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину» (ст. 19 «Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд під час полювання») і Законом України «Про мисливське господарство та полювання».

Днями полювання визначені середа, субота, неділя та четвер (для власників полювання із мисливськими собаками).

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.