Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:35:34

Питання безпеки та організації дорожнього руху обговорили в Чернігівський міськраді

06.08.2020   09:45Агенцiя

Зупинковий павільйон по вул.Героїв Чорнобиля буде розташований біля житлового багатоповерхового будинку №3. Встановлюватиметься він згідно з проєктом, який розроблявся в рамках масштабної реконструкції цієї вулиці.

Це питання та низку інших розглянула постійно-діюча комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в місті Чернігові 5 серпня. Головував на засіданні заступник міського голови Олександр Атрощенко.

Визначення оптимальної локації для цієї зупинки громадського транспорту обговорювалося неодноразово, також і за участю громадськості. Оскільки частина жителів цього мікрорайону хотіла тут зупинку, а інша була проти. Також нагадуємо, що минулого року по вул.Героїв Чорнобиля виконали роботи по заміні каналізаційного колектору та водогону, проклали нові комунікації та нижній шар асфальтного покриття. Цього ж року почали укладати пішохідні доріжки тротуарною плиткою, тому й потрібно було визначитися з місцем для зупинки.

Комісія також розглянула електронну петицію громадянина Харченка С.В., яка набрала необхідну кількість голосів, щодо будівництва по вул.Шевченка (біля перехрестя з вул.Милорадовичів) підвищеного пішохідного переходу для зниження швидкості руху автотранспорту. В ході обговорення було прийняте рішення, що даний об’єкт має технічні складнощі, пов’язані з його габаритами. Хоча ця пропозиція буде врахована при ремонті цієї дороги в майбутньому. Крім того, члени комісії вирішили поновити тут дорожню розмітку і перевірити якість вуличного освітлення цієї території.

По вул.Гетьмана Полуботка,95 (у напрямку від вул.Милорадовичів до вул.Академіка Павлова) за рішенням комісії й відповідно до звернення мешканців буде облаштована зупинка громадського транспорту, але поки «на вимогу». Тут буде визначений посадочний майданчик та встановлений відповідний дорожній знак. Крім того, деякий час фахівці вивчатимуть пасажиропотік для того, щоб приймати наступне рішення.

Крім того, по вул.1-го Травня,229-231 облаштують нерегульований пішохідний перехід між зупинками громадського транспорту.

Загалом на засіданні профільна комісія розглянула 8 питань порядку денного, які надійшли як звернення чи пропозиції від громадян, структурних підрозділів міськради чи інших організацій. Деякі з них були відхилені, оскільки визнані недоцільними або неможливими відповідно до вимог ДСТУ.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини