Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:56:47

Прокурорами на Чернігівщині забезпечено ефективну реалізацію представницьких повноважень

04.08.2020   08:38Агенцiя

Органами прокуратури області забезпечено ефективну реалізацію представницьких повноважень. Так, лише за минулий період 2020 року судами вже задоволено майже 190 позовів прокурорів на 236 млн грн., добровільно відшкодовано за закритими справами коштів на суму понад 300 млн грн. Ще понад 200 позовів на суму 675 млн грн. наразі перебуває на розгляді в судах.

Прокурорами забезпечено реагування на порушення у всіх сферах суспільних правовідносин, зокрема у бюджетних та земельних, державній та комунальній власності, у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Так, на усунення порушень при здійсненні закупівель товарів, спрямованих на боротьбу з коронавірусною інфекцією, прокуратурою області та місцевими прокурорами заявлено 5 позовів. Кошти в сумі 206 тис грн. вже повернуто до бюджету.

Реагували прокурори також на інші факти порушень при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, ухилення від сплати коштів пайової участі забудовниками.

Серед позовів, заявлених у сфері державної та комунальної власності, варто відмітити позови про повернення у розпорядження держави  нежитлової будівлі «Будинок сиріт» у місті Чернігові, приміщення історичного музею у Прилуцькому районі, а також –  нерухомого майна загальною площею 709 м2 у розпорядження Міністерства культури та інформаційної політики України, що знаходиться у Козелецькому районі.

Окрім того, зважаючи на інформацію Деснянського басейнового управління водних ресурсів про значну кількість безгосподарських гідротехнічних споруд, більшість з яких перебуває у занедбаному стані, розпочато організацію системної роботи щодо передачі їх у комунальну власність.

Також органами прокуратури вживаються заходи, які зобов’язують органи влади та місцевого самоврядування визначати межі об’єктів природно-заповідного фонду з метою недопущення їх протиправного використання, а також щодо повернення у розпорядження держави земель наведеної категорії, які протиправно були передані у приватну власність.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини