Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:19:47

У Чернігівській області перевірили, як працює система оповіщення

29.07.2020   09:08Агенцiя

28 липня в Чернігівській області провели комплексну перевірку системи оповіщення населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

У перевірці взяв участь заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван та директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев.

Оновлення та реконструкція територіальної системи оповіщення, якій вже близько 36 років, розпочалася п’ять років тому, з 2019 і донині триває її другий етап модернізації. Планується до 2023 року перейти на сучасну державну систему оповіщення.

За словами Андрія Подорвана, система оповіщення працює у двох напрямках: перший – оперативно організувати інформування відповідних служб обласного та районного рівнів, другий – безпосереднє інформування населення про ситуацію, що склалася.

- У пріоритеті, як завжди, збереження життя людей та недопущення пошкодження майна, – зауважив він.

Зв'язок встановлюється відповідальним черговим Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації. Планова перевірка здійснюється кожного дня о 13 годині, комплексна (з передачею всіх команд) триває з 9 ранку до 16 години дня в останній вівторок місяця. Керівників органів влади, а також підприємств та установ інформують через канали мобільного зв’язку. Наразі, система інформування охоплює близько півтори тисячі абонентів.

На сьогодні в області встановлено 113 електросирен, у Чернігові – 38. Щоб привернути увагу населення, спочатку вмикають уривчасте звучання електросирен та сигнал “Увага всім”. Далі – інформують про загрозу за допомогою радіо ретрансляційних вузлів та по Першому каналу Українського радіо за допомогою ефірних радіопередавальних станцій у Чернігові, Бахмачі, Прилуках, Новгород-Сіверському, Сосниці та Холмах. З увімкненням сирен систему востаннє перевіряли у 2018 році, наступне планується на осінь цього року.

До кінця 2020 року у громадських місцях Чернігова планується встановлення електросирен-гучномовців на сонячних батареях. В перспективі на наступний рік – підключення до державної телекомунікаційної мережі зв’язку для прийняття сигналів та повідомлень від оперативного чергового Державної служби надзвичайних ситуацій України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини