Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:55:23

У Чернігові "спальний" район оголосив безстрокову акцію проти будівництва АГЗ

28.07.2020   09:23Агенцiя

Мешканці великого "спального" мікрорайону Масани в Чернігові оголосили безстрокову акцію протесту проти будівництва біля житлових багатоповерхівок автомобільного газозаправного пункту (АГЗП).

"Ми хочемо оголосити про те, що відсьогодні починаємо безстрокову акцію протесту, доки не отримаємо від міської влади відповіді на наші запитання і доки з нами не налагодять діалог, тобто, не дослухаються до думки громадськості", - пояснила одна з організаторів акції, юристка Катерина Данькова.

За її словами, небайдужі активісти, сьогодні їх зібралося близько 100 чоловік, готові поставити поруч із будівельним майданчиком намет і не допускати продовження там робіт.

Данькова повідомила, що міська влада поки що не відреагувала на першу акцію протесту на Масанах, яка відбулася 17 липня, на майже 900 зібраних в мікрорайоні й переданих міському голові підписів, а також підписану за три дні електронну петицію проти будівництва небезпечного об’єкта в самісінькому центрі мікрорайону.
Читайте також: Нелегальні АГЗП не заплатили до бюджету Києва 140 мільйонів

На мітингу було обрано активістів, які підуть розмовляти до міського голови, та продовжено збір підписів.

За проєктом, АГЗП планується спорудити буквально на зупинці громадського транспорту, поруч із зеленою зоною - невеликим сосновим ліском, напроти найбільшого в мікрорайоні супермаркета та дитячого майданчика й за кількадесят метрів від житлових будинків. Фахівці кажуть, що цим порушується низка існуючих нормативів.

Попри протести чернігівців, минулого тижня на відведеному під АГЗП майданчику почалися будівельні роботи. Жителі району - переважно, жінки та діти, не пустили на його територію автомобіль-бетонозмішувач, перекривши йому шлях. Підрядник пообіцяв людям, що призупинить роботи, доки не розбереться із замовником (КП "Паркування і ринок" Чернігівської міської ради) в питанні законності спорудження цього об’єкту.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3071016-u-cernigovi-spalnij-rajon-ogolosiv-bezstrokovu-akciu-proti-budivnictva-agz.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.