Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:48:47

Цього року в Чернігові всі кошти державної субвенції на житло дітям-сиротам видадуть у вигляді компенсацій

25.07.2020   09:41Агенцiя

Міська Комісія з використання у 2020 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа або призначення їм грошової компенсації прийняла рішення щодо напрямку використання цих коштів, затвердила списки дітей та суми компенсацій.

Засідання комісії відбулося 24 липня в Чернігівській міській раді під головуванням секретаря міської ради Наталії Хольченкової.

Оскільки цього року в Чернігові немає потенційної сім’ї, яка створювала б дитячий будинок сімейного типу, то комісія прийняла рішення про використання всіх коштів даної субвенції саме на грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення.

Після цього комісія затвердила список дітей з відповідним статусом, які мають в обласному центрі право на одержання такої компенсації відповідно до законодавства й поставлені на квартирну чергу. Наразі їх 42 особи, троє з них мають інвалідність.

Як проінформував керівник відділу квартирного обліку Чернігівської міської ради Михайло Католик, який є членом комісії, сума компенсації відповідно до законодавства розраховується так. Діти з інвалідністю мають право на 10 кв. м житлової площі додатково. Для всіх інших, згідно з формулою, 31 метр помножується на коефіцієнт опосередкованої вартості спорудження житла (це на сьогодні по Чернігівській області 12 тис. 945 грн), і також помножується на коефіцієнт обласного центру 1,5. Тож загалом у Чернігова цього року вся потреба в субвенції буде становити 25 мільйонів 924 тисячі 50 гривень. Про необхідність саме такої суми міська комісія проінформує аналогічну комісію області.

Наразі початок перерахуванню в область коштів даної державної субвенції вже покладений: надійшло 6 млн грн. з 34 млн грн., передбачених цього року. Відповідно, свої заявки зараз формують і подають не тільки обласний центр, а й інші громади області.

Як проінформував Михайло Католик, минулого року в Чернігові за рахунок такої субвенції компенсацію на придбання житла одержали троє дітей-сиріт, і двоє з них вже придбали собі помешкання. Також минулого року частина субвенції була спрямована на придбання приміщення для дитячого будинку сімейного типу.

Міська Комісія з використання у 2020 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа або призначення їм грошової компенсації  створена 23 липня. Необхідність її створення виникла у зв’язку з тим, що в червні цього року набули чинності зміни до Постанови Кабінету міністрів України №877, яка затвердила зміни до порядку використання субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини