Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:22:08

У Чернігові вперше готуються до прийняття Концепції розміщення вивісок і оформлення фасадів

23.07.2020   11:38Агенцiя

На офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради зараз з метою одержання зауважень і пропозицій оприлюднений проєкт рішення виконкому «Про затвердження Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова».

Як відомо, досі Чернігів не мав такої концепції. Інформаційні написи наразі здійснюються власниками установ самостійно, в довільній формі та хаотично, що іноді досить сильно спотворює «обличчя» будинків та зменшує привабливість вулиць і проспектів. Тож метою цього регуляторного акту є впорядкування розміщення вивісок та інформаційних табличок у місті.

Результатом прийняття в Чернігові Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків має стати поліпшення зовнішнього вигляду будівель та, як наслідок, збільшення привабливості міста для містян і гостей.

Як уточнив заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако, у підприємців для заміни вивісок на їх закладах буде перехідний період - близько року. Точні терміни будуть визначені по закінченню регуляторної процедури. Також підприємцям окремо планують презентувати концепцію та заслухати їх думку.

 - Якщо якийсь офіс, ресторан чи магазин змінює орендаря, а це відбувається досить часто останнім часом, і новий заїжджає - він все одно виготовляє нову вивіску і нове оформлення фасаду. Це перша позиція. Друга позиція – вивіски все одно час від часу замінюються. У цих випадках підприємці, коли вже будуть міняти вивіски, просто будуть їх міняти згідно цих стандартів, - зазначив він.

Змінювати зовнішній вигляд фасадів і вивісок планують почати з центру міста.

 - Це від в’їзду в місто до готелю Градецький, від Вокзальної площі до П’яти кутів – і все, що між ними: П’ятницька, Мстиславська, Полуботка і т.д. Від Шевченка до Центрального парку культури й відпочинку, від площі до міського парку, - уточнив Олександр Ломако.

У рамках проходження регуляторної процедури щодо оприлюдненого регуляторного акту протягом 30 днів приймаються зауваження та пропозиції від чернігівців. Потім проєкт має розглянути та затвердити виконком.

Знайти проєкт документу можна в розділі "Публічна інформація" (підрозділи "Регуляторна політика" - "Оприлюднення проєктів регуляторних актів") або за прямим посиланням.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.