Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:42:08

Про актуальні питання сьогодення - на щотижневій нараді в голови ОДА

22.07.2020   11:14Агенцiя

Голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко провів 21 липня щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та обласних служб, де обговорили нагальні питання соціально-економічного розвитку Чернігівщини.

Це і хід «Великого будівництва» в області, і питання підготовки до чергового опалювального сезону та стан розрахунків за енергоносії, завершення основної сесії ЗНО та підготовка до нового навчального року, у тому числі — закупівля нових шкільних автобусів.

Інформація керівників одразу двох Департаментів ОДА — фінансів та соціального захисту — свідчить про позитивні тенденції на обласному ринку праці: фінансисти доповіли про зростання надходження податку на доходи фізичних осіб, а соцзахист — про збільшення кількості новостворених робочих місць.

— Область повертається до нормального, економічно активного життя після карантину. Проте відмовлятися від протиепідемічних заходів ще зарано — практично щодня виявляються нові випадки захворювання на коронавірус, — зазначив голова облдержадміністрації.

Щоб надавати якнайповнішу інформацію про поширення коронавірусу, ще кілька лабораторій в області після верифікації здійснюватимуть тестування на Covid-19. Одна з них — у другій міській лікарні Чернігова —верифікацію вже пройшла і отримала право на такі дослідження. Детальна картина розповсюдження інфекції сприятиме організації ефективної боротьби з нею.

Проєктів, як короткотермінових, так і довготривалих, в області реалізується багато. Вони покликані стимулювати розвиток практично усіх сфер життєдіяльності.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.