Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:31:07

Санта-Марія або Агнія, Савва чи Лев: як чернігівці називають дітей?

21.07.2020   13:15Агенцiя

Обрати ім’я дитині–без перебільшень завдання не з легких. В усі часи батьки виважено ставилися до цього питання, враховуючи багато факторів, зокрема новомодні тенденції та звичаї родини.

Як розповіла начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун, протягом І півріччя 2020 року органи державної реєстрації актів цивільного стану Чернігівщини реєстрували як рідкісні так і традиційні імена.

Найпоширенішими для новонароджених дівчат іменами сталиАнна, Анастасія, Марія, Софія, Поліна, Вероніка, Злата, Маргарита, Єлизавета та Вікторія. Серед хлопців – Артем, Богдан, Данило, Дмитро, Іван, Ілля, Владислав, Марк, Максим, Матвій, Назар, Тимофій та Олександр.

Обирали для малюків й рідковживані імена, а саме серед хлопцівбули зареєстрованіАдам, Амір, Архип, Влас, Демір, Домінік, Златан, Ігнат, Іларіон, Кузьма, Лев, Лука, Мирон, Роміо, Савва, Теодор, Фадей, Холід та Яромір. Дівчат називали Агнія, Аделіна, Амалія, Аніта, Аполлінарія, Арія, Божена, Зоряна, Зластослава, Еміра, Наре, Олівія, Устина, Серафіма, Ш’ямасундара та інші.

Разом з тим, протягом 6 місяців 2020 року простежувалась «мода» й на подвійні імена, зокрема були зареєстровані Анна-Марія, Марія-Анна, Санта-Марія, Двора Донна та Мія-Хенд.

До речі, з початку року органи державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) видали близько 10 тисяч перших документів малюків. З них на Полтавщині – понад 4 тисячі, Сумщині – майже 3 тисячі та Чернігівщині – також близько 3 тисячі свідоцтв про народження.

Останні новини Чернігівщини

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.