Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:59:54

Обласна комісія ТЕБ та НС розглянула заходи боротьби з поширенням коронавірусу та стан протипожежної безпеки в лісах області

17.07.2020   09:24Агенцiя

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван провів 16 липня позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний засідання було винесено два нагальних питання: про виконання заходів запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції та про стан протидії пожежам у природних екосистемах влітку поточного року.

За інформацію в.о. заступника директора Чернігівського обласного лабораторного центру Артема Ярошенка, ситуація з поширенням Covid-19 в області контрольована. На сьогодні в області лабораторно підтверджений 631 випадок захворювання на коронавірус, 11 з них — летальні, ще 5 осіб померли від супутніх захворювань, 142 продовжують лікування. Одужали 473 пацієнти.

Більшість контрольованих показників на території області не перевищує встановлених норм: завантаженість ліжок — 9,44% (норма — не більше 50%), коефіцієнт виявлення інфікування — 5,29% (має бути не більше 11%). Проте, за офіційною статистикою, замало проводиться тестування на Covid-19. Це пояснюється тим,  що згідно з наказами МОЗ звужено коло тих, кому проводять обов’язкове ПЛР-тестування. Також до офіційної статистики не потрапляє ІФА-тестування (таких тестів за останні тижні в області зроблено більше 6 тисяч).

Як пояснив начальник Управління охорони здоров'я ОДА Петро Гармаш, наявні в області лабораторії (їх наразі в області 13), що мають відповідне обладнання для ІФА-тестів, завершують процедуру верифікації.

За дотриманням правил адаптивного карантину в області стежать працівники правоохоронних органів та Держпродспоживслужби. Вони проводять як спільні, так і окремі рейди, у ході яких перевіряють діяльність громадського транспорту, закладів громадського харчування, торгівлі, інших на предмет виконання карантинних вимог. В результаті вже складено 29 адмінпротоколів, за якими порушників буде притягнуто до відповідальності.

— Нам на Чернігівщині поки що вдається уникнути масштабного розповсюдження коронавірусу. Проте ще не час припиняти карантинні обмеження. Відмова від них може призвести до спалаху інфекції, — наголосив Андрій Подорван. Тому Комісія ТЕБ та НС вирішила продовжити та посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів, а також доручила відповідним структурам ОДА закупити ІФА-тести та передати їх до лабораторій для більш масового проведення досліджень.

Інша проблема, що може загрожувати безпеці населення області — пожежі у природних екосистемах. Причин для їх виникнення та розповсюдження може бути кілька, не останнє місце серед них посідає і людський фактор.

На засіданні комісії проаналізовано заходи, яких вживають для попередження пожеж в екосистемах. Так, обласне управління лісового та мисливського господарства, Чернігвоблагроліс та їх підрозділи, Чернігівський військовий лісгосп, інші відповідні структури мають вжити усіх протипожежних заходів, здійснювати постійний контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки та моніторинг пожеж в екосистемах області, щоб вчасно зреагувати та ліквідувати пожежі на початкових стадіях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини