Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:58:03

Держпродспоживслужба разом із журналістами та Національною поліцією обстежує дитячі садочки

15.07.2020   11:22Агенцiя

Фахівці Варвинського територіального підрозділу Держпродспоживслужби із залученням представників місцевої влади, районної газети і правоохоронців комісійно обстежили розташовані у райцентрі дитячі садки «Казка» і «Джерельце», які відновили свою роботу 22 червня.

Під час рейду, зокрема, перевірялось виконання Тимчасових рекомендацій, затверджених Постановою Головного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020, щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину в зв’язку  з поширенням  коронавірусної хвороби.

Як з’ясувалося, на час відкриття обидва дитсадки були забезпечені безконтактними термометрами, захисними масками, гумовими рукавичками, миючими і дезінфікуючими засобами. Батьки долучились до забезпечення своїх дітей одноразовими паперовими рушниками.

Перевіркою встановлено, що протиепідемічні заходи у закладах дошкільної освіти виконуються в повному обсязі: є інформаційні стенди для батьків, дітей персонал приймає на вулиці, кожній дитині, батькам і працівникам закладу вимірюється температура, відомості про це фіксуються медичною сестрою та вихователями груп у відповідних журналах, у достатній кількості є дезінфікуючі та миючі засоби, рукавички, захисні маски, паперові рушники, контейнери для утилізації використаних засобів індивідуального захисту, температурний скринінг у дітей та працівників здійснюється кожних чотири години (дані із журналів обліку замірів температури), кожні дві години проводиться миття поверхонь (дані із журналів обліку проведення обробки поверхонь), на вході у приміщення є засоби для знезараження, чітко дотримується дистанція між дітьми як на ігрових майданчиках, так і в приміщеннях закладів, в тому числі у їдальнях.

Комісія встановила: працівники дитячих садків «Казка» і «Джерельце» забезпечують виконання усіх протиепідемічних заходів та дотримуються карантинних вимог щодо діяльності закладів, створюючи для їхніх вихованців безпечні умови перебування.

За підсумками комісійного обстеження надруковано статтю у місцевій газеті. Відповідні матеріали також оприлюднені на сайті Варвинської ОТГ і на її офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

В цілому протягом червня і двох тижнів липня спеціалісти Держпродспоживслужби Чернігівщини обстежили 120 дошкільних навчальних закладів і виявили 11 порушень. За результатами моніторингу надано 6 пропозицій щодо усунення недоліків, поінформовано органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини