Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:16:19

Андрій Прокопенко взяв участь у селекторній нараді Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

10.07.2020   11:39Агенцiя

9 липня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко взяв участь у селекторній нараді Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Обговорювалися питання щодо:
1. Заходів з запобігання лісовим пожежам та стану ліквідації пожеж у Луганській області.
2. Ліквідації наслідків повені на території Західних областей.
3. Запобігання поширенню на території України COVID-19.
4. Стану виконання завдань центральними та місцевими органами виконавчої влади протокольних рішень Комісії

- Ключовим питанням залишається контроль за дотримання правил протипожежної безпеки. Не зважаючи на те, що в останній час ситуація на Чернігівщині стабілізувалась – спостерігається 1, 2 рівень небезпеки, продовжуємо тримати руку на пульсі. Попереду липень і серпень - найбільш небезпечний період, - зазначив Андрій Прокопенко.

Необхідно убезпечити населені пункти, дачні садові товариства від можливого загоряння. Одним із дієвих заходів є облаштування мінералізованих захисних пожежних смуг.

Начальник управління Чернігівського ОУЛМГ Юрій Болоховець доповів, що робота в даному напрямку ведеться планомірно. По держлісгоспу облаштовано 3008 км смуг. Це в 1,5 раза більше ніж передбачено проєктом лісовпорядкування. Домовились, що протипожежний захист посилюватимуть.

Щоб запобігати перекиданню вогнищ загорянь з лісів або торфовищ на будівлі необхідно слідкувати за розчищенням територій від сухостою. Слідкувати за станом протипожежних водоймищ – оновлювати існуючі та створювати нові.

За підсумками наради голова Чернігівської ОДА дав доручення посилити взаємодію лісгоспів з ДСНС.

- У найбільш пожежонебезпечних лісових масивах організувати патрулювання для контролю за дотриманням вимог правил безпеки. Продовжити цілодобовий моніторинг загорянь у природних екосистемах з використанням систем дистанційного спостереження. В кінці наступного тижня проведемо нараду із залученням представників усіх лісгоспів і рятувальних служб, - сказав Андрій Прокопенко.

Завчасне виявлення і оперативне залучення сил та засобів ДСНС на початковому етапі дозволить уникнути масштабних пожеж.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.