Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:25:03

В області до 93% збільшилась кількість дітей, охоплених сімейними формами виховання

09.07.2020   12:15Агенцiя

Протягом першого півріччя поточного року в області статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали 112 осіб.

148 дітей охоплено сімейними формами виховання, а саме: 20 осіб – усиновлено, 73 – під опікою, 35 дітей – у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, сім – тимчасово у сім’ї родичів та знайомих, сім неповнолітніх повернуто у біологічну сім’ю, батьки шести дітей визнали батьківство. Це на 32,1% більше у порівнянні з кількістю осіб, які посиротіли протягом року.

 Зберігається позитивна тенденція усиновлення дітей здебільшого українцями, ніж іноземцями. Впродовж січня-червня нашими співвітчизниками в регіоні усиновлено 14 дітей, громадянами інших держав – тільки 6.

Найбільш поширеною формою сімейного виховання в області є опіка (піклування) над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. У сім’ях опікунів та піклувальників проживає 1326 таких дітей (67,0% від їх загальної кількості).

З кожним роком зростає кількість вихованців у прийомних сім’ях (ПС) та дитячих будинках сімейного типу (ДБСТ). На даний час в області налічується 186 ПС та 29 ДБСТ, в яких виховується 518 дітей. З початку року у регіоні створено 3 ПС та 4 ДБСТ, всього влаштовано 35 дітей.

За інформацією служби у справах дітей облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини