Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:53:36

Скасовано судове рішення про зобов’язання передати в оренду комунальне майно вартістю 5,4 млн грн

09.07.2020   07:56Агенцiя

Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та постановив нове, яким у задоволенні позову приватного суб’єкта господарювання до Управління комунального майна Чернігівської обласної ради відмовив.

Встановлено, що рішенням Господарського суду Чернігівської області задоволено позов товариства з обмеженою відповідальністю, в якому позивач вимагав спонукати Управління комунального майна Чернігівської обласної ради укласти з ним договір оренди цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» Чернігівської обласної ради площею майже 800 м2 вартістю 5,4 млн. грн.

Прокуратурою здійснено вступ у справу з метою захисту інтересів Чернігівської обласної ради. Оскарживши таке рішення суду в апеляційному порядку прокуратурою відмічено, що проект договору оренди, який суд зобов’язав укласти Управління комунального майна, не відповідає Типовому договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад Чернігівської області.

Окрім того, у позивача відсутня ліцензія на надання послуг у сфері професійно-технічної освіти та навчання. Через це він не має права виступати орендарем вказаного цілісного майнового комплексу та можливості використовувати його за призначенням.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини