Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:55:28

Безпека руху: цьогоріч на автошляхах області облаштують 140 освітлених пішохідних переходів

08.07.2020   15:06Агенцiя

7 липня заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван провів засідання координаційної ради з безпеки дорожнього руху.

До участі у роботі були запрошені начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Олексій Дяговець, начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Аліна Палуб, заступник начальника Управління освіти і науки ОДА Олена Соронович, заступник начальника Управління капітального будівництва ОДА Сергій Майко та в.о. начальника Служби автомобільних доріг Роман Сміяненко.

- За даними Національної поліції, за півроку в області зафіксовано 283 дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинули 56 осіб, травмовані – 323 людини. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість ДТП зросла на 29 випадків, смертей через ДТП – на 20. Цьогоріч скоєно 26 ДТП за участю дітей: 4 дитини загинули, 21 – травмовано, - наголосив Андрій Подорван. – Тому акценти такі: превентивна і виховна робота, з одного боку, облаштування елементів дорожньої інфраструктури, з іншого.

Представники поліції Олексій Дяговець та Аліна Палуб розповіли про профілактичні заходи та інформаційно-роз’яснювальну роботу, яка проводиться представниками правоохоронних органів у навчальних закладах. Так, з початку року до введення карантинних обмежень освітні зустрічі, конкурси і вікторини на знання правил дорожнього руху проводилися у школах. Крім того, в обласному палаці дітей та юнацтва для школярів провели презентацію окулярів віртуальної реальності «Drunk Buster Goggles», які імітують вплив алкоголю на людину і допомагають усвідомити ризики водіння в нетверезому стані.

За даними Управління освіти та науки ОДА в області створено 48 майданчиків для відпрацювання теоретичних знань з безпеки дорожнього руху, 34 – для проведення велоестафет та занять з автосправи, 33 кабінети – з вивчення правил дорожнього руху. У школах організовано тематичні виставки, змагання юних інспекторів руху, конкурси дитячого малюнка з безпеки дорожнього руху, виставки стіннівок. У 2019/2020 навчальному році безперебійний підвіз учнів сільської місцевості виконаний на 100%.

Продовжується встановлення відповідних дорожніх знаків, елементів примусового зниження швидкості, поновлення розмітки пішохідних переходів, встановлення турнікетів та пішохідних огороджень безпосередньо біля шкіл, якщо вони знаходяться у безпосередній близькості від автошляхів.

За інформацією Управління капітального будівництва ОДА в поточному році передбачено ремонтні роботи проїзної частини ділянок доріг біля навчальних закладів площею 5880 м², відновлення та встановлення 294 дорожніх знаків, 14,7 км горизонтальної дорожньої розмітки та 98 пішохідних переходів розміткою типу «Зебра». Вперше на місцевих дорогах планується влаштувати штучне освітлення на 2 пішохідних переходах з високою інтенсивністю руху біля шкіл в Носівці та Старому Білоусі (роботи стартують у серпні ц.р.).

- Про безпечний експлуатаційний стан автомобільних доріг до опорних шкіл області дбає і служба автомобільних доріг, - зазначив Роман Сміяненко. - Встановлюються дорожні знаки, ліквідовується поросль та ямковість на покритті, оновлюється дорожня розмітка. У поточному році планується влаштувати штучне освітлення в місцях концентрації ДТП. Буде облаштовано 138 освітлених пішохідних переходів (вже встановлено 26).

Всього цього річ планується привести до належного стану понад 111 кілометрів доріг загального користування місцевого значення та понад 195 кілометрів доріг загального користування державного значення. Всі роботи з будівництва доріг в обов’язковому порядку включають і відповідну дорожню інфраструктуру з безпеки руху.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини