Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:11:08

У Чернігівській ОДА привітали учасників Форуму "Кращі практики молодіжної роботи Чернігівщини 2020"

27.06.2020   09:52Агенцiя

Напередодні Дня молоді заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван разом з Директором департаменту сім’ї, молоді та спорту Андрієм Кужелем привітали учасників Форуму «Кращі практики молодіжної роботи Чернігівщини 2020».

- З власного досвіду знаю, що кожен проєкт – це частинка душі. Знаю, як важко його почати, просунути, створити якісну комунікацію. Робота Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА – це творча та креативна співпраця з молоддю, підтримка найбільш сміливих ідей та пропозицій. Сьогодні маємо пропозицію створити молодіжний консультативно-дорадчий орган при обласній адміністрації, до якого увійдуть представники молодіжних організацій області або молоді активісти від громади, - зазначив Андрій Подорван.

За його словами формат та напрями діяльності, порядок денний молодь визначатиме сама, головне, щоб в результаті була ефективна співпраця та розвиток молодіжного руху на Чернігівщині.

Андрій Кужель, у вітальному слові розповів про «Конкурс кращих практик молодіжної роботи Чернігівщини 2020».
- На розгляд ми отримали 37 практик від різних інститутів громадянського суспільства області. Хочу подякувати всім організаціям, установам, що взяли участь у конкурсі, поділилися успішним досвідом впровадження суспільно корисних ініціатив, які вже сьогодні працюють задля захисту інтересів молоді, - сказав Андрій Кужель.

Під час заходу представники організацій презентували свою роботу та ділилися лайфхаками створення справжніх молодіжних центрів, де молодь вчиться лідерству та волонтерству, відпочиває, розвиває вміння працювати в команді, бути справжнім громадянином своєї країни.

Анжела Тимченко, директорка комунального закладу «Ніжинський міський молодіжний центр», презентувала роботу своєї команди, яка у 2020 році стала найбільш активним ініціатором молодіжних проєктів. Було представила 4 кейси для активізації залучення молоді, і чого вдалося досягти з впровадженням цих моделей на практиці. Йшлося про «Лігу старшокласників», ГО «Лабораторний центр для молоді», Навчальну програму для молоді віком 14-25 років і «Ніжинський міський молодіжний центр».

Про розвиток молодіжного руху у Корюківській ОТГ розповів Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «Куб». За його словами, зараз у молоді є реальна можливість не тільки вчитися, а й ділитися досвідом і знаннями. До ініціативи залучають активних та амбітних молодих людей як з Корюківки, так і з сусідніх громад. Володимир розповів про освітні проєкти, які були реалізовані впродовж 2018-2019 років: «Академія громадського активіста» (спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування) для молоді Корюківської, Менської та Холминської ОТГ, який потім трансформувався у Школу громадського активіста й охопив навчальними тренінгами практично всю область.

За вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики в Чернігівській області та з нагоди Дня молоді подяку Чернігівської ОДА оголошено:

• Громадській організації «Полігранос»
• Корюківській молодіжній раді
• Відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області
• Гуртку «Школа шиття» на базі клубів за місцем проживання «Фортуна» і «Берегиня»
• Комунальному закладу «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради
• Чернігівській міській молодіжній громадській організації «Молодіжний центр АРТ «МоЦАРТ»
• Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради
• «Молодіжному простору» на базі Прогресівського сільського будинку культури Кіптівської сільської ради Козелецького району Чернігівської області
• Комунальному закладу «Ніжинський міський молодіжний центр» Ніжинської міської ради Чернігівської області
• Громадській організації «Лабораторія Ініціативної Молоді»
• Ніжинському Будинку дітей та юнацтва Ніжинської міської ради Чернігівської області
• Сектору по наданню соціальних послуг сім’ям з дітьми та молоді відділу соціального захисту населення Коропської селищної ради
• Корюківській молодіжній громадській організації «Альтернатива»
• Громадській організації «Молодіжна Платформа» м. Прилуки
• Відділу сім’ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради Чернігівської області
• Прилуцькому міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
• Лізі старшокласників Ніжина
• Національному університету «Чернігівська політехніка», лабораторії «CreativeFinlab»
• Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради
• Державному професійно-технічному навчальному закладу
• «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування»
• Молодіжній раді Федерації профспілкових організацій Чернігівської області
• Волонтерській групі «Час для нас», м. Ніжин
• Громадській організації «Горизонт-17»
• Прилуцькій міськрайонній громадській організації «Прилуцький козацький курінь імені Івана Сірка»
• Молодіжному Інтеграційному Студійному Театру «МІСТ»
• Громадській організації «Центр профілактики «Вибір»
• Молодіжному об’єднанню «CN.JUNIOR STREET»
• Чернігівській молодіжній раді при Чернігівському міському голові
• Ніжинському державному університету імені Миколи Гоголя

Окрім нагородження кращих практик молодіжної роботи Чернігівщини, у рамках форуму заплановані освітні сесії на актуальні та важливі теми в молодіжній роботі, урочисте відкриття першої в місті Чернігові освітньої сортувальної станції в рамках проєкту «Supersorters», що реалізується громадською організацією «Еко Місто» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Андрій Подорван побажав усім подальшої плідної роботи, реалізації усіх планів в частині нових знань та вмінь, емоцій та вражень, і надалі успішно розвивати комунікації між владою та молоддю.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини