Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:10:19

Новобілоуська громада на Чернігівщини прийняла Статут

25.06.2020   09:21Агенцiя

Новобілоуська ОТГ прийняла Статут громади на черговій сесії, яка відбулась 29травня 2020 року.Робота над Статутом тривала майже півроку через пандемію і нарешті успішно завершилась.

Чернігівський Ресурсний центр з розвитку місцевої демократії, який діє на базі громадської організації Центр «Доброчин», здійснював експертну та інформаційну підтримку цієї діяльності. Адже Статут, це не переписування норм закону, а врегулювання того, що Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» чітко не прописано та віддано на розгляд міських, селищних або сільських рад. Наприклад, без прийняття статуту ряд механізмів зв’язку громади та влади (загальні збори, місцеві ініціативи», громадські слухання, тощо) не є врегульованими.Саме тому у Статуті закладені основні принципи, за якими функціонує ОТГ, за якими влада співпрацює з громадою  та механізми відповідальності влади перед громадою.

Новобілоуський сільський голова Дмитро Федоров підкреслив, що цей документ сприятиме процесу становлення спільноти, а не просто сукупності людей, які поживають на території громади. Також це можливість збирати інформацію про проблеми, які турбують мешканців громади, залучати їх до процесу прийняття рішень, збирати ідеї та спільно їх втілювати.

На черзі – робота над тим, щоб Статут став дієвим інструментом для застосування, а не лише текстом на папері. Важливо зробити Статут документом, який сприяє розвитку громади. Тому на часі - інформаційна кампанія для популяризації можливостей, які надає такий документ.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.