Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:51:26

У Чернігівській ОДА провели координаційну раду з питань підтримки підприємців

19.06.2020   14:50Агенцiя

Стан виконання рішень та реалізації ініціатив облдержадміністрації щодо вирішення проблемних питань бізнесу – ключові теми обласної координаційної ради, яку провів заступник голови ОДА Олександр Савченко.

До участі долучилися члени ради – представники профільних департаментів ОДА, керівники територіальних органів влади, обласних служб, представники бізнесу. Окремі учасники приєдналися до обговорень в онлайн-режимі.

Спершу озвучили кроки облдержадміністрації, здійснені заради стабілізації фінансово-економічного стану та врегулювання проблемних питань бізнесу Чернігівщини.

- В рамках наших спільних зустрічей із суб’єктами господарювання піднімалося чимало питань. Зокрема, йшлося про скасування обов`язкового впровадження РРО для «спрощенців», зменшення штрафних санкцій та податкового навантаження, відкриття продовольчих ринків, тимчасового звільнення від ЄСВ, блокування податкових накладних, в’їзного мита, тощо. Жодне звернення чи скарга не залишались поза увагою. Напрацьовані рішення та пропозиції були узагальнені та скеровані на центральні органи влади, – поінформував Олександр Савченко.
 
Нещодавно вступили в дію зміни законодавства щодо порядку списання недоїмки із ЄСВ фізичними особами підприємцями, які припинили свою діяльність. Новий механізм розповсюджується на період 2017-2020 рр. Впродовж 90 днів, починаючи з 3 червня 2020 року, суб’єкт господарювання має подати до податкової відповідну заяву.

Обговорили, як в області реалізовується державна програма з фінансової підтримки малого та середнього бізнесу по частковому безробіттю у період карантину. За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, 28 квітня набув чинності порядок надання такої допомоги. Механізм максимально спрощено.

На сьогодні до Обласного центру зайнятості надійшло 2,7 тисячі пакетів документів. Рішення щодо виплат по 5,5 тисячам працівників вже ухвалено і сплачено 9 мільйонів гривень. Загалом область замовила 19 мільйонів, отже, резерв коштів достатній.

Також нагадали, яким чином ФОПи І та ІІ групи платники єдиного податку можуть скористатися допомогою на дітей віком до 10 років. Подати заяву можна до філії соцзахисту особисто або онлайн – через електронний сервіс на сайтах Департаменту соцзахсту або Мінсоцполітики.
 
Серед іншого, зупинилися на основних моментах дотримання санітарного законодавства в умовах адаптивного карантину. Акцент - на порушеннях, які продовжують фіксувати інспектори Держпродспоживслужби в ході моніторингу діяльності суб’єктів господарювання. Передусім, це – недотримання санітарних вимог та дистанції, порушення масочного режиму, неналежна організація місць для дезінфекції рук та невідповідність засобів встановленим критеріям. Слід нагадати, що карантинні вимоги діють і дотепер, а їх порушення загрожують щонайменше 17 тисячами гривень штрафів.

Окремо обговорили зміни та доповнення до стратегії візії сталого розвитку Чернігівської області. На даний час напрацьовуються зміни та доповнення до Плану заходів з реалізації у 2021-2023 рр. Стратегії. Зокрема, це стосується доповнення стратегічної цілі «Прискорений інноваційний розвиток пріоритетних сфер економічної діяльності» оперативною ціллю – «Сприяння розвитку інноваційно спрямованих галузей промисловості з високим рівнем доданої вартості».

У зв’язку з цим оголошено збір додаткових ідей до проєктів. Ознайомитися з алгоритмом подачі пропозицій можна на сайтах ОДА та Департаменту розвитку економіки та сільського господарства, або на його сторінці у Фейсбуці.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини