Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:32:29

Поліція закликає пішоходів і велосипедистів зробити себе більш помітними на вечірніх дорогах

16.06.2020   09:10Агенцiя

Аби в темну пору доби водії змогли здалеку побачити пішохода чи велосипедиста необхідно використовувати на одязі світлоповертаючі елементи (флікери).

Нерідко автопригоди трапляються саме через темний одяг пішоходів, який на неосвітлених ділянках дороги зливається з асфальтом та придорожньою рослинністю. Через це фігуру, що йде краєм дороги, (велосипедиста чи підводу) водій бачить в останній момент, коли не залишається місця для маневру, а гальмування є неефективним.

Статистика свідчить, що з початку року сталося 68 ДТП за участю пішоходів, в яких 55 чоловік травмувалися, а 15 загинули.

Чомусь частина пішоходів хибно вважає, що водії добре бачать їх за будь-яких погодних умов. Насправді на темній дорозі видимість в ближньому світлі фар автомобіля складає в кращому випадку 50 метрів.

Захистити себе від можливих наїздів в темний час доби можна, якщо носити світлоповертаючі елементи на одязі, шапках, сумках і рюкзаках.

А школярі мають використовувати світловідбиваючі елементи як на одязі, так і на портфелі. Найбільш яскравими є білі або лимонно-жовті флікери. Деякі виробники вже самі додають в конструкцію ранців світловідбиваючі елементи у вигляді нашивок чи вставок. Це робить дитину помітною на досить значній відстані.

Видимість пішохода з прикріпленим до одягу, рюкзаку чи велосипеда флікером збільшується з 25-40 метрів до 130-140 метрів, що дає змогу водієві заздалегідь помітити його. Використання світлоповертальних елементів зменшує ризик наїзду на пішохода в темний час доби на 85 відсотків.

Шановні учасники дорожнього руху, подбайте про власну безпеку. Вдягайтеся помітно, будьте відповідальними пішоходами. Бережіть себе і своїх близьких!

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини