Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:05:01

Щотижневий звіт про ситуацію з COVID-19 у Чернігові

15.06.2020   19:27Агенцiя

Про динаміку поширення захворювання на коронавірусну інфекцію в Чернігові доповіли на щотижневій розширеній нараді в міській раді 15 червня.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар повідомив, що за останні три доби у місті 17 нових випадків. Загалом захворілих на COVID-19 – 151. З них одужали 35, померли – двоє людей, наразі лікуються – 114 осіб. З них у стаціонарі - 17, серед яких хворі на пневмонію - 8, з легкими респіраторними проявами та температурою – 9. Амбулаторно лікуються 97 осіб, з них: без симптомів - 69, з легкою формою ГРВІ – 28.

Загалом ситуація по місту керована, високих темпів захворювання і важкого перебігу цього захворювання у пацієнтів немає. До стаціонару не надходить велика кількість пацієнтів, у багатьох захворювання перебігає без симптомів, повідомив керівник міського управління охорони здоров’я.

Разом з тим, на жаль, у Чернігові зафіксовано два летальних випадки від COVID-19. Наприкінці минулого тижня помер чоловік віком 72 роки. У нього була важка ситуація по іншим захворюванням, організм просто не витримав навантаження, сказав Владислав Кухар.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заслухавши ці дані, зазначив, що наразі чернігівці масово нехтують і легковажно ставляться до встановлених правил безпеки. За його спостереженнями, лише 10% мешканців ходять у масках.

- Ми можемо тільки закликати людей до збереження умов карантину: носіння масок, миття рук, використання дезінфікуючих засобів, але будь-яких інших механізмів впливу у нас немає, - прокоментував начальник управління охорони здоров’я.

Тож міський голова доручив організувати механізм оповіщення людей про актуальний стан захворюваності у нашому місті. Зокрема, на вході до закладів харчування: літніх майданчиків ресторанів та кафе, на пляжі, у парках та скверах, у гіпермаркетах (за можливості біля кожної каси) та громадському транспорті мають розмістити стандартні інформаційні листки з актуальними даними щодо захворюваності на COVID-19 у Чернігові. І така інформація повинна регулярно оновлюватися.

Крім того, треба більше звертатися до людей через ЗМІ, щоб вони розуміли, що таке COVID-19, вважає мер.

- Серед найголовніших ризиків – це небезпека для здоров’я людей та повернення до зупинки економіки. Здається що перебіг COVID-19 у нашому місті не сильніший, ніж грипу. Але сьогодні є чітко виписані параметри по санітарно-епідеміологічних заходах, встановлені відповідно кількісних показників захворювань на тиждень на 100 тисяч населення. У нас кількість хворих така, що ми не повинні повертатись до посилення карантину. Це 12 випадків за тиждень на 100 тисяч мешканців. Але, оскільки при кількості населення трошки менше 300 тисяч за останні тижні у нас виходить 34 хворих, то ми зараз на межі. Я закликаю всіх до більшої свідомості та постійного дотримання заходів безпеки. Щоб не повертатися до карантину, потрібно частіше мити руки, зберігати відстань, носити захисні маски. Якщо ми хочемо жити і працювати без ризиків, давайте з обережністю ставитися до цього питання, - підкреслив Владислав Атрошенко, додавши, що документи Кабінету Міністрів України обов’язкові до виконання на всій території держави.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини