Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:12:20

Президент ознайомився з продукцією швейної фабрики на Чернігівщині

11.06.2020   10:24Агенцiя

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Чернігівської області відвідав швейну фабрику «ТК-Стиль».

Засновник підприємства Олександр Соколовський ознайомив Главу держави зі зразками захисних комбінезонів для медичних працівників, які виготовляють на підприємстві. Комбінезони мають різні типи захисту, залежно від потреб медиків. Для їхнього пошиття використовуються різні тканини та технології.

Президент ознайомився з роботою експериментального цеху. Олександр Соколовський зазначив, що на базі фабрики створене підприємство, де виготовлятимуть лише захисний одяг для медичних працівників. Для цього в Німеччині закуплене новітнє обладнання, кожної зміни на підприємстві працюватиме 16 осіб. При виробництві костюмів використовуватиметься ультразвукове зварювання, що забезпечить високий рівень якості.

Також Володимир Зеленський відвідав розкрійне та швейне виробництво. Олександр Соколовський пояснив, що одяг, який виготовляється на фабриці, експортують до країн Євросоюзу та до США.

«Ми постійно оновлюємо наше обладнання», – сказав засновник підприємства.

Президент ознайомився з роботою навчального центру підприємства. Олександр Соколовський розповів Главі держави про проблему підготовки кадрів. У Чернігові працює лише одне профтехучилище, яке набирає недостатню кількість учнів. Тому фабрика «ТК-Стиль» спільно з Чернігівською торгово-промисловою палатою розробили проект школи швейної майстерності на базі підприємства, де майбутні фахівці здобувають професію лише за два місяці з можливістю одразу працевлаштуватися. У навчальному центрі отримали кваліфікацію вже 32 особи.

Володимир Зеленський позитивно оцінив ідею створення навчального центру.

«Мені здається, що це непогана ідея. Треба поговорити з МОН. Тому що якщо у нас у профтехучилищах немає набору, а є спеціальність, там працюють люди, які можуть передати досвід. Може, їм не вистачає практики? Може, це непогано – взяти профтехучилища й подивитися на галузеві підприємства», – зауважив Президент.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.