Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:27:23

Для області завдання щодо призову на строкову військову службу становить майже 600 чоловік

11.06.2020   10:08Агенцiя

Цьогорічна призовна кампанія на строкову службу через введені карантинні заходи була перенесена і з весняної перетворилася на літню. Однак це на завадило комплексно підготуватися до цього процесу, дотримуючись при цьому всіх необхідних вимог.

Про це сказав військовий комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Криворучко на спільному брифінгу Чернігівського ОТЦК та СП і оперативного командування «Північ».

З 15 червня розпочинаються відправлення призовників у військові частини. Однак через обмеження руху залізничного транспорту цей процес може перемістися ще на тиждень – з 22 червня.

Для Чернігівської області завдання щодо призову на строкову військову службу становить майже 600 чоловік, зокрема у Збройні Сили України – близько 300 осіб. Як повідомив військовий комісар, в області кількість особового складу дозволяє виконати планове навантаження. Це зумовлено і збільшенням кількості бажаючих служити, і, до речі, вимушеним поверненням з-за кордону великої кількості військовозобов’язаних, які раніше ухилялися від служби. Такі особи, крім іншого, ще й сплачують штрафи.
Важливим нюансом цьогорічної призовної кампанії стало введення карантину.

- Ми забезпечені масками, рукавичками, дезінфікуючими засобами. Також планується, що кожен призовник обов’язково пройде ПЛР-тестування. Це питання наразі активно вирішується з обласною державною адміністрацією, зокрема з Управлінням охорони здоров’я, з оперативним командуванням «Північ», - повідомив полковник Криворучко. – Жодна людина з симптомами захворювання на COVID-19 не має потрапити у війська.

Згідно з законом, на строкову військову службу приймають чоловіків з 18 до 27 років. Однак призовників 18-19 років будуть ретельно вивчати і враховувати їх бажання та готовність проходити строкову військову службу. У Чернігівському ОТЦК та СП упевнені, що людина має бути вмотивована і готова виконати обов’язок як морально, так і фізично.

- Відповідальність на сьогодні дуже велика, але у нас є тісна співпраця і порозуміння з обласною держадміністрацією, оперативним командуванням «Північ». Враховуються всі пропозиції і вимоги. Ми готові і все у нас сплановано, - наголосив військовий комісар.

Крім того, на брифінгу нагадали про адміністративну та навіть кримінальну відповідальність за ухилення від строкової служби. Ще раз розказали про соціальні гарантії для військових строкової служби, уточнили випадки, коли чоловік може взяти відстрочку або має право взагалі не проходити строкову службу. Вкотре наголосити, що до виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил військовослужбовці строкової служби не залучаються.

Після брифінгу журналісти мали можливість побувати на збірному пункті, де медичну комісію проходили призовники одного з районів Чернігівської області.

Чернігівський обласний військовий комісаріат

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.