Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:59:05

АМКУ відхилила спробу спаринг-партнерів "ШБУ-14" та "ШБУ-77" викинути з торгів конкурента

10.06.2020   13:57Агенцiя

4 червня тендерна колегія Антимонопольного комітету України відхилила дві скарги «Шляхо-будівельне управління № 14» на дії Служби автомобільних доріг у Чернігівській області щодо допущення компанії «ДСТ№ 2, г. Гомель» до двох тендерів загальною очікуваною вартістю 210,74 мільйони гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Йдеться про тендери на поточний середній ремонт ділянок автодороги державного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі 192+000 — км 203+560 та 215+000 — км 225+000.

Позмагатись за підряд прийшли три компанії – «ДСТ№ 2, г. Гомель», «Шляхо-будівельне управління  № 14» та «ШБУ-77». Дві останні компанії відомі тим, що виступають у ролі спаринг-партнерів і імітують конкуренцію, розігруючи між собою підряди у Закарпатській і Чернігівській областях. При цьому Служби автодоріг зазвичай відхиляють з тендерів пропозиції їх конкурентів.  За останні три роки пара фірм «ШБУ-77» та «Шляхо-будівельне управління №14»  розіграли між собою тендери «Укравтодору» на понад 2 мільярди гривень.

«ШБУ № 14» поскаржилась в АМКУ, що у білоруського конкурента тендерна пропозиція не відповідає вимогам документації у частині надання банківської гарантії на підтвердження  грошового забезпечення пропозиції. Зокрема, у банківської гарантії «ДСТ№ 2, г. Гомель»  не вказано посилання на програмний  комплекс, яким накладено кваліфікований електронний підпис.

Але АМКУ відхилив обидві скарги, тож у двох тендерах змагатись будуть три компанії.

Власником ТОВ «ШБУ-77»  є киянин Андрій Білоус – менеджер будівельного холдингу кремлівського олігарха Олега Дерипаски.

Бенефіціар «ШБУ №14» — місцевий бізнесмен Костянтин Будьонний – бізнес-партнер найвідомішого будівельника Чернігівщини Владислава Атрошенка з «Партії регіонів» та «Блоку Петра Порошенка».

«ДСТ № 2 г.Гомель» входить у Білоруський державний холдинг  «Белавтодор».

http://nashigroshi.org/2020/06/10/amku-vidkhylyla-sprobu-sparynh-partneriv-shbu-14-ta-shbu-77-vykynuty-z-torhiv-konkurenta/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.