Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:42:13

Онлайн конференція з роботодавцями про допомогу по частковому безробіттю

09.06.2020   10:16Агенцiя

Близько 70 осіб, а саме: представники служби зайнятості та роботодавці області взяли участь в онлайн конференції Чернігівської обласної служби зайнятості. Тема обговорення: допомога по частковому безробіттю: хто, як і коли має право її отримати.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, допомога по частковому безробіттю є довгоочікуваною фінансовою підтримкою для суб’єктів малого та середнього бізнесу, яка допоможе їм зберегти трудові колективи та здійснити дієві кроки для виходу з карантину.

Станом на 4 червня 811 роботодавців області подали до служби зайнятості пакети документів на отримання допомоги по частковому безробіттю. Обласним центром зайнятості ухвалено 737 рішень, які дозволять надати таку допомогу 5,1 тис. найманим працівникам.

На Чернігівщині можливістю отримати фінансову підтримку від держави скористалися роботодавці всіх районів області, а також міст Чернігова, Ніжина та Прилук. Серед тих, хто звертається за допомогою по частковому безробіттю, переважають фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю. Їх близько 80%, решта – юридичні особи.

До речі, Чернігівщина займає лідируючі позиції в Україні щодо співпраці з роботодавцями по наданню допомоги по частковому безробіттю. За кількістю звернень, що надійшли до обласної служби зайнятості від представників малого та середнього бізнесу, наша область посідає третє місце після Сумської та Харківської.

Під час заходу роботодавці отримали детальні роз’яснення щодо умов та процедури надання службою зайнятості допомоги по частковому безробіттю для працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу.

Начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова акцентувала увагу учасників на нових змінах у законодавстві, згідно з якими передбачається можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю не тільки найманим працівникам, а й фізичним особам – підприємцям, а також збільшення до 90 календарних днів терміну звернення роботодавцями та ФОПами до служби зайнятості за цією допомогою. Також новацією є те, що допомога по частковому безробіттю не підлягатиме оподаткуванню. За словами Людмили Лисобикової, затвердження нового порядку надання допомоги по частковому безробіттю очікується днями.

Під час онлайн конференції фахівці служби зайнятості відповіли на численні запитання роботодавців та їх представників. 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини