Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:07:36

На Чернігівщині перейшли до другого етапу послаблення карантинних заходів

29.05.2020   10:46Агенцiя

Є всі підстави для переходу області на другий етап виходу із карантину. Відповідне рішення прийняла 28 травня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

За його словами, запобіжні карантинні заходи допомогли уникнути поширення коронавірусної інфекції на території області. На даний час склалися умови для розгляду питання про подальше послаблення карантину.

За даними ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на 28.05.2020 на території області лабораторно підтверджено 147 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, 58 осіб одужали. На території області відновлена робота міського і приміського громадського транспорту крім міста Новгород-Сіверський, Бобровицького та  Куликівського районів. Проводиться підготовка до роботи дитячих дошкільних навчальних закладів.

Відповідно до рішення комісії з 1 червня в регіоні дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб та не молодше 12 років).

Окрім того, комісія на сьогоднішньому засіданні дозволила:

    відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти;
    перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) між регіонами;
    міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами.

Учасники комісії обговорили готовність до відкриття дошкільних навчальних закладів з дотриманням санітарних вимог, проведення протиепідемічних заходів у Чернігівському геріатричному пансіонаті на випадок захворювань на COVID-19 та своєчасне проведення призову громадян на строкову військову службу в червні-липні 2020 року в умовах карантинних обмежень.

- Стан виконання заходів першого етапу виходу із карантину дозволяє нам розпочати другу фазу послаблення карантинних умов в області. Проте, громадяни мають розуміти, якщо буде сплеск захворюваності, то доведеться знову посилити карантин. І це має буди додатковим стимулом дотримуватись всіх санітарних норм та заходів, – підсумував Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.