Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:19:09

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

25.05.2020   13:03Агенцiя

25 травня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів доповіли про стан епідеміологічної ситуації в місті. Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав статистичні дані про підтверджені випадки захворювання на COVID-19 по Чернігівській області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ за минулий тиждень.

Олександр Михайлович повідомив, що в Чернігівській області офіційно зареєстровано 130 випадків COVID-19. На території міста підтверджено коронавірус у двох жителів, які інфікувалися за межами міста. Зазначив, що за минулий тиждень зменшилася кількість хворих на ГРВІ.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що одна з пацієнток, яка була хвора на COVID-19 одужала, а іншій – проведено одне ПЛР дослідження, яке негативне, на цьому тижні буде повторно проведено дослідження. Стан здоров’я жінки задовільний.

Медичні працівники планово проходять тестування на COVID-19.
Керівники медичних установ повідомили, що за останній тиждень збільшилась кількість хворих на COVID-19 у Чернігівській області, а також коло контактних осіб. За минулий тиждень в області захворіло на COVID-19 - 22 особи.
Міський голова Анатолій Лінник вкотре наголосив на дотриманні карантинних вимог, адже тенденція кількості хворих йде до збільшення. Щоб не допустити розповсюдження COVID -19 потрібно всім усвідомлювати, що відбувається, не потрібно втрачати пильність,  потрібно захищати себе і своїх близьких і бути обережними, дотримуватися елементарних речей, які збережуть життя.

Посадовими особами відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами та відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи постійно проводиться перевірка торгівельних об’єктів, об’єктів побутового обслуговування населення. Запланована перевірка перукарень та швейних майстерень не тільки в центрі міста, а й у відділених районах.

На території міста працює 3 ринки. Вже відновив свою роботу ринок «ТЕМП» біля ЖД вокзалу, де також здійснюється перевірка на предмет дотримання карантинних умов.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.