Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:25:48

У Чернігові дитячі садочки готують до відкриття з 1 червня

23.05.2020   10:20Агенцiя

Це прозвучало на засіданні виконкому міської ради 21 травня.

Напередодні, 20 травня, відбулося засідання Уряду, на якому було прийняте рішення про можливість регіонально визначати питання відкриття дитячих садочків при дотриманні додаткових умов рішенням Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та протидії надзвичайним ситуаціям. Враховуючи порівняно невисокий на сьогоднішній день* рівень захворюваності на ковід у Чернігові можна сказати, що міська комісія має підстави дати такий дозвіл.

- Ми вже займаємося підготовкою, генеральним прибиранням і всім іншим для того, щоб відкритися 1 червня, - повідомив на засіданні виконкому керівник міського управління освіти Василь Білогура. - Зараз проводиться забір води на аналіз, відповідний договір укладений з лабораторним центром. Чекаємо офіційного документа щодо додаткових вимог (офіційно його також поки нема) – щоби точно знати, які ще вимоги будуть висунуті. Але докладемо максимальних зусиль для того щоб їх виконати.

Також він додав, що в дитсадки вже завозяться продукти. Окрім того, для них зараз докуповуються дезінфекційні засоби, оскільки їх використання зросло. Ці засоби будуть забезпечені кожним закладом, а про одноразові предмети індивідуальної гігієни, які вимагатимуться за новими правилами, будуть спілкуватися окремо з батьками.

Поки що не вирішеним залишається питання про медичні довідки на кожну дитину, надання яких після довгої відсутності в садочку – вимога законодавства. Міський голова дав доручення шукати якесь інше технічне вирішення цього питання, щоб 12 тисяч дітей з батьками не прийшли одночасно до поліклінік за довідками і не було перекреслено все те, заради чого витримувався карантин. Про те, як це буде вирішено, ми повідомимо додатково. Разом з тим, батькам, які зараз відвідують поліклініки з дітьми для профілактичних щеплень або іншої мети, зараз варто принагідно одночасно брати й довідки для дитсадків. Іншим батькам також доцільно подзвонити своїм сімейним лікарям і дізнатися про можливість якогось найбільш безпечного шляху отримання цих довідок.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини