Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:33:05

Проблема домашнього насильства: куди звертатися?

20.05.2020   11:40Агенцiя

У Чернігові в період карантину різкого зростання рівня насильства в сім’ях статистика поліції та соціальних служб не зафіксувала.

Зокрема, до Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з початку карантину (за березень, квітень і початок травня) надійшло 35 повідомлень з приводу насильства або виникнення його реальної загрози в сім’ях.

Насильство підтверджено в 1 випадку. Для порівняння: за співставний період до карантину (січень, лютий, березень) отримано 39 таких повідомлень (підтверджено 4).

Такі цифри прозвучали 19 травня на нараді з питань профілактики і протидії насильству в сім’ї, яка була проведена в Чернігівській міській раді секретарем міської ради Наталією Хольченковою за участю представників відділу превенції Чернігівського відділу національної поліції, міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, Служби у справах дітей Деснянської районної в м. Чернігові ради та відділу у справах сім’ї та молоді Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

При цьому представники всіх суб'єктів соціальної роботи відзначили: загрозливих цифр або фактажу в нас наразі, на щастя, нема. Приблизно 90% звернень - конфлікти у п'яному вигляді, які до відвертих насильницьких дій не призвели. Приблизно третина пов'язана з особами, які вже тривалий час відомі соціальним службам як такі, що ведуть антисоціальний спосіб життя. З такими родинами працюють, намагаючись скоригувати поведінку, надати юридичну, соціально-психологічну, організаційну та інші види допомоги. Іноді вплинути на ситуацію вдається.

У місті є системна конструктивна взаємодія соціальних служб і поліції, в міській поліції створена і працює спецільна мобільна група з реагування на домашнє насильство. Також у місті є центр соціально-психологічної допомоги, де люди (в тому числі жінки з дітьми, які зазнали домашнього насильства) можуть знайти притулок на період до трьох місяців у разі такої необхідності.

Разом з тим, проблема домашнього насильства залишається. Тому доцільно нагадати телефони, за якими в таких випадках можна звернутися:
    Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації - (0462) 674-514;
    Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради – (0462) 774-134;
    Чернігівський громадський комітет захисту прав людини – +38 (063) 140 63 47;
    Поліція – 102.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини