Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:08:00

Фахівці Семенівського, Бобровицького і Бахмацького територіальних підрозділів Держпродспоживслужби щодня контролюють діяльність місцевих ринків

12.05.2020   10:19Агенцiя

У Семенівці 6 травня поновив діяльність ринок комунального підприємства «Семенівське», що зареєстроване як оператор ринку харчових продуктів згідно чинного законодавства.

Рішення про його відкриття напередодні ухвалив виконком  Семенівської міської ради за умови виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України №14.

Фахівці територіального управління Держпродспоживслужби щодня здійснюють санітарно-епідеміологічне обстеження агропродовольчого ринку з оформленням відповідного акту.

Допуск працівників підприємства, продавців та відвідувачів на територію відбувається лише за наявності захисних масок і після обов’язкового проходження ними процедури безконтактного температурного скринінгу.  Також спеціалістами районного управління Держпродспоживслужби здійснюється контроль за проведенням дезінфекційних заходів на ринку і за дотриманням інших санітарних вимог, зазначених у постанові Головного державного санітарного лікаря України. За час роботи ринку суттєві порушення не зафіксовані.

На відміну від Семенівки, у Бобровиці місцевий ринок розпочав роботу ще 1 травня. Під час санітарно-епідеміологічного обстеження спеціалісти районного управління Держпродспоживслужби встановили, що у м’ясо-молочному павільйоні завершувались роботи по обладнанню захисних екранів, на час перевірки павільйон не працював. Адміністрації ринку були надані пропозиції щодо завершення ремонтних робіт до початку роботи торгової зали.

Нині на території ринку реалізація харчових продуктів здійснюється у двох торгових павільйонах, які зареєстровані в державному реєстрі. Там кожні три години проводиться дезінфекція контактних поверхонь, про що робляться відповідні записи у журналах. По завершенні робочого дня хлорвмісним засобом дезінфікується вся територія ринку.

У Бахмачі спеціалісти територіального підрозділу Держпродспоживслужби спільно з правоохоронцями, представниками міської ради та керівництвом ринку також здійснюють щоденний контроль за дотриманням вимог протиепідемічних заходів на продовольчих ринках.

Зокрема, проводиться роз’яснювальна робота з відвідувачами щодо правил перебування у торговельних павільйонах. Працівники агропродовольчого ринку, продавці і відвідувачі на території перебувають  у захисних масках, усі проходять температурний контроль. Місця торгівлі обладнані захисними екранами.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.