Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:13:39

Цьогоріч у Ялівщині висаджено майже 900 саджанців молодняку та видалено 48 аварійних дерев

11.05.2020   08:40Агенцiя

У березні в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» проведені роботи з видалення сухостою та відновлення зелених насаджень.

Так, за участі працівників комунального закладу «РЛП «Ялівщина», обласного управління лісового і мисливського господарства, науковців та громадськості висаджено 883 саджанці молодих дерев та кущів: липи серцелистої (105), берези бородавчастої (35), калини звичайної (20), сосни звичайної (248), спіреї японської (400), модрини європейської (30), дуба звичайного (25), каштана кінського (10), ясеня звичайного (10).

Водночас у 2020 році за рахунок коштів КЗ «РЛП «Ялівщина» - понад 90 тисяч гривень - видалено 48 аварійних дерев.

В листопаді минулого року територію парку обстежено комплексною комісією у складі представників комунального закладу «РЛП «Ялівщина», Держекоінспекції в області, КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради, науковців та громадських екоактивістів. За результатами обстеження складено відповідний акт на видалення 90 всохлих дерев різних порід (сосна звичайна, береза бородавчаста, плодові - груша, яблуня). З них 42 видалено наприкінці 2019 року, решту - цьогоріч.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини